19-årige Frederik Skoda har fået sin håndbold-opdragelse i Nibe, og har de seneste år spillet hos Aalborg Håndbold som talentfuld spiller på klubbens U18 ligahold og med 3 U17 landskampe for Danmark.

Fra sølvmedaljer med Aalborg Håndbold i U18 Ligaen til ny udfordring i 1. division hos Randers Herre Håndbold. 

Det er virkeligheden for Frederik Skoda, der glæder sig til opgaven i sin første seniorsæson. 

– Da jeg fik tilbuddet om at komme til Randers var jeg slet ikke i tvivl for jeg synes det er et rigtig spændende projekt og med de spillere der hentet til og så håber jeg at jeg måske kan erhverve mig lidt spilletid, siger den unge bagspiller der både kan spille venstre back og playmaker.

Fokus på håndbold
Han trænede i perioder med Aalborgs ligahold i sidste sæson så han er både vant til og ser frem til mange træningspas.          

– Det skræmmer mig overhovedet ikke, konstaterer Frederik Skoda, der efter veloverstået studentereksamen nu lægger alt fokus på håndbolden for at se hvor langt talentet rækker.

Alsidig spiller
Et af redskaberne til at nå langt er, at han også forstår kunsten at dække op og det glæder hans kommende træner i Randers Herre Håndbold, Jan Paulsen: 

– Frederik var en af de bedste U18 spillere sidste sæson og han har den fordel, at han kan dække i midtzonen, forklarer Jan Paulsen og uddyber at man med de typer spillere kan undgå udskiftninger i forsvaret hvilket igen styrker contrafasen.

Som første-års senior får man dog ikke noget foræret og Randers-træneren har et enkelt og godt råd til sin nye spiller. – Han skal bare ind og knokle på og så må vi se hvor langt det rækker, slutter Jan Paulsen.

Kilde: Randers HH.