Nibe Roklubs Lærke C. K. Petersen blev efter forrige weekends stævne i Silkeborg udtaget til det danske senior kajak landshold, som skal repræsentere Danmark ved en spansk regatta 20.-21. juli. Ved stævnet skal hun ro 4'er kajak sammen med tre roere fra andre klubber. Den foreløbige træning har givet gode resultater, og der er god fart i båden, lyder fra Anders Petersen, der har fulgt træningen i Silkeborg.

Lærke startede rosæsonen i år med oprykning fra junior til senior, og hun har forventet hård konkurrence i seniorklassen. Det er på den baggrund, man skal se udtagelsen.

Lærkes søskende – Silke og Søren klarede sig således:
Som sit bedste resultat roede Silke sig til en 9. plads i B-finalen på 200 m distancen. Hun har det absolut bedst med de korte distancer, forklarer træner Anders Petersen.

Søren kom ind på en 10. plads på 5000 meter distancen og var rigtig godt tilfreds med løbet. Under starten lå roerne meget tæt og en konkurrent afskar ham vejen ved at dreje ind foran. Søren ville ikke lade sig stoppe, og kom uheldigvis til at ramme konkurrenten i hovedet med sin pagaj.
Søren mistede her sin chance for at komme op i den forreste gruppe. Han lå dog godt placeret i 2. gruppe på en 10. plads. Efter løbet fik de to U18- roere sluttet fred på venskabelig vis.

Atte tre søskende - Silke, Søren og Lærke - træner med og mod hinanden.