Den kommende weekend ruller fodbolden for alvor atter hos de lokale hold. Der venter holdene en spændende ny sæson, hvor der efter turneringens 14 kampe, som vanligt, skal findes op- og nedrykkere i puljerne – enten direkte som nr. 1, men også rækkernes andenpladser har mulighed for en oprykning via playoff-kampe. I den forbindelse har Nibe Avis talt med klubrepræsentanter i hhv. Nibe Boldklub samt St. Restrup IF om sæson opstarten:

Bjarke Skau (assistenttræner), Nibe Boldklub serie 1 herre
Nibe Boldklubs førsteholdstræner, Henrik Bruun, var ikke at træffe grunder sommerferie, men i stedet fangede Nibe Avis holdets assistenttræner Bjarke Skau. Bjarke kunne fortælle om en positiv sæsonopstart, der startede i sidste uge. Der har været et godt fremmøde, hvor der har været op mod 18 fremmødte spillere til de første træninger. Det skal ses i lyset af, at der er flere spillere, der afholder sommerferie pt.

Bjarke vurderer, at Nibes bedste herrehold har gode muligheder for at blande sig i toppen af tabellen. Det i en svær pulje, hvor der er flere gode hold med erfaring fra sidste sæsons jyllandsserie. Holdet har helt sikkert formatet til det, fortæller Bjarke Skau.

På spillerfronten er holdet nogenlunde status qvo. På afgangssiden er Andreas Corfitz, som skal studere i København, mens Emil Rask Colding har meldt sig under fanerne i Nibe Boldklub. Emil har en fortid i ungdomsårene i Nibe, men har også spillet på ungdomskontrakt i hollandske Heerenveen og spillet på AaB’s U19 liga.

Bjarke fortæller desuden, at det sociale i klubben vægtes højt, som det har for vane. Han håber, at det bringer de mange nyoprykkede seniorspillere tættere sammen med de resterende seniorspillere, så der kommer endnu mere konkurrence om pladserne, slutter Nibes assistenttræner.
Nibe lægger ud den kommende weekend på udebane mod Thisted FC.

Diana Bergmos, Nibe Boldklub serie 1 kvinder
Nibe Boldklubs førsteholdstræner på kvindesiden; Diana Bergmos ser frem mod den kommende sæson med glæde og spænding. Dog er holdet endnu ikke startet op efter sommerferien, hvorfor holdet har ligget stille siden oprykningen fra serie 2 til serie 1 i juni måned. Derfor er der ikke meget at fortælle til Nibe Avis’ læsere, men der skal nok blive noget at fortælle om, når der tages hul på sæsonen – og det bliver med fodboldstøvlerne og klubhjertet, slutter Diana Bergmos.
Nibe Boldklubs bedste kvindehold lægger ud på søndag om en uge med en kamp på udebane mod Hornum IF.

Nibe Boldklubs bedste kvindehold i serie 1 lægger næstkommende weekend ud mod Hornum, som tidligere har voldt Nibenitterne kvaler. I forgrunden er det Rikke Nicolajsen med bolden, Anne Baand og Lea Rytter Mosegaard ser til.

Michel Valdemar, St. Restrup IF serie 2 herre
Michel Valdemar, St. Restrup-træner, fortæller til Nibe Avis, at der har været et rigtigt godt fremmøde til sæsonen første træninger i St. Restrup IF. Dette til trods for, at der forsat er ferie, og der er mange spillere, som skal på ferie on/off helt frem til september måned. Truppen har aldrig været bredere, fortæller Michel Valdemar, og han tror på, at holdet nok skal klare de mange »ferie-afbud« – selvom det på godt jysk, fra et trænerperspektiv, er ærgerligt med de mange afbud. Men det er afledt konsekvens af at have et ungt hold med mange studerende, hvor de unge spillere kan rejse lidt senere på sommeren, hvor priserne er lidt mere »studievenlige«.

Holdets målsætning er, så tidligt som muligt, at komme fri af nedrykningsspillet og så tage én kamp ad gangen derfra. Det i en sæson, der byder på rigtigt mange nye bekendtskaber, i en pulje, hvor holdet skal på nogle lange udebaneture.

Holdet er blevet begunstiget af flere nye spillere, hvor det primært er egne ungdomsspillere, der er klar til at rykke ud på seniorfronten efter endte efterskoleophold. Ydermere er Theis Vad kommet til klubben fra Frederikshavn.

Det sociale omkring klubbens seniorspillere er rigtig godt, hvilket er noget der kendetegner spillernes indbyrdes gode relation, hvor humøret er højt og lysten til at spille fodbold – både til træning og kamp er høj. Det giver alt sammen et rigtigt godt miljø, hvor alle føler sig som en del af såvel holdet som klubben, slutter Michel Valdemar.

Holdet lægger ud med en kamp på hjemmebanen i Frejlev mod Nørager / Rørbæk IF.

I den forestående efterårsturnering skal St. Restrup IF’s bedste tropper i serie 2 atter i kamp mod bl.a. Farsø-Ullits IK. I billedet fra en tidligere kamp mellem de to klubber, er det St. Restrup IF’s Mads Lynge Jacobsen i en luftduel. Med nr. 97 er det Anders Holt, som ser til.