U14 Liga 1B - piger

Nibe Boldklub - ØVI/TTB*: 8-1 (4-1)
* Ungdomsfodbold-samarbejde mellem Østervrå Idrætsforening og Try-Thorshøj Boldklub

Torsdag aften skulle U14 liga 1B piger afgøres på Nibe Boldklubs kunstgræsbane. En sejr over ØVI/TTB ville bringe Nibes piger op på en førsteplads - og dermed oprykning til liga 1A, imens et nederlag eller uafgjort ville sende oprykningsbilletten ned til Tjørring.

Allerede fra start var det tydeligt at Nibes piger var opsat på at give den alt hvad de havde i sig, for at oprykningen ikke skulle glippe. Og kampen var da heller ikke andet end halvandet minut gammel, før Nibe bragte sig foran med 1-0. Chokstarten blev kun værre for gæsterne, da Nibe efter 3 minutters spil udbyggede føringen til 2-0. Der var tydeligvis forskel på de to hold denne næsten frostkolde aften på Nibe kunstgræsbane, og tilskuerne fik da også flere mål at varme sig på. 3-0 blev det til midt i halvlegen, før ØVI/TTB bed fra sig med en scoring til 3-1. Nibes piger lod sig dog ikke ryste, og inden pausefløjtet lød, fik Nibe bragt sig foran med 4-1.

I 2. halvleg skulle sejren køres hjem, og med scoringer til både 5-6-7 og 8-1 fik Nibes piger sat en fed streg under hvem der var det bedste hold denne aften. Oprykningen til liga 1A var en realitet, og pigerne er nu blandt de bedste 8 hold i Jylland/Fyn.

2019 har generelt været et rigtig godt år for Nibe pigerne. Jubilæumsåret, som for pigerne også betød overgangen fra 8 til 11-mands fodbold, bød, efter en oprykning i efteråret 2018, også på liga 1 fra starten af sæsonen. Dette betød samtidig nogle lidt længere ture på landvejene, og en del mere modstand end pigerne var vandt til at få.

Efter forårssæsonen blev pigerne placeret som nr. 6 ud af 8 - bag klubber som AaB, FC Thy, Mejrup og Viborg. Alle sammen klubber som samler spillere fra store dele af deres nærområder - i modsætning til Nibes hold som kun består af 13 lokale piger.

I løbet af sommerpausen kom dere tilgang af 3 spillere, og efter et forår hvor bare et enkelt afbud eller to kunne være fatalt, stod holdet nu rigtig godt rustet til endnu en halvsæson i liga 1. Det var en hård start, og ved midtvejs-ombrydningen blev pigerne placeret i den nederste halvdel, og landede derfor i liga 1B. Herefter så pigerne sig ikke tilbage. De gik fra sejr til sejr, og efterårssæsonen sluttede så torsdag aften med en oprykningsfest. En oprykning til liga 1A, som dermed var U14 pigernes bidrag og punktum, til Nibe Boldklubs 100 års jubilæum.