Nordisk mesterskab for ungdomslandshold i sprint kajak blev den forløbne weekend afholdt i Tampere i Finland. Søren Carøe Petersen var udtaget til at ro 1000 meter firerkajak, 5000 meter toerkajak og 5000 meter enerkajak. Det blev til hhv. tredjeplads, andenplads samt niendeplads og dermed medalje på to ud af de tre distancer.

Det har i flere år været Sørens mål at blive udtaget til en landsholdsplads i Nordisk Mesterskab, og det gode resultat viser, at de mange træningstimer har båret frugt. De danske atleter der deltog i stævnet klarede sig ofte bedst sammenlignet med de andre nordiske lande. Således var det mange gange Danmark, der besatte to ud af tre pladser på medaljeskamlen i de enkelte distancer.

Da Søren og makkeren Valdemar Jørgensen tog andenpladsen på 5000 meter, var det derfor også en dansk båd, der var deres nærmeste konkurrent og tog 1. pladsen med en halv bådlængde. Søren synes det var spændende at få lov at repræsentere Danmark til et internationalt stævne, og jeg håber det bliver muligt igen, siger Søren.

Lykkelige vindere af sølvet i 2'er løbet (K2). Søren Carøe Petersen står yderst til venstre, sammen med sin makker Valdemar Jørgensen.