Det har på forhånd været kendt, at politikerne og administrationen i Aalborg Kommune skal på overarbejde, op til det budget, som skal være vedtaget et par uger ind i oktober.

Torsdag har Økonomiudvalget fremlagt et 883 siders stort budget katalog, hvori en mængde forslag til besparelser er indeholdt – »service forringelser« vil de fleste nok mene.

Nibe Avis kommer tilbage til nogle af de mere konkrete spareøvelser, man skal indstille sig på som borger eller virksomhed i Aalborg Kommune.

Et stramt budgetforslag har fokus på at sikre mest mulig velfærd og vækst
Aalborg Kommunes Budgetforslag for 2024-2027 indeholder besparelser på både anlægsprojekter og udvalgte serviceydelser på grund af stigende priser og udgifts-pres på en række områder. Det skyldes en kombination af lavere befolkningsvækst og stramme økonomiaftaler i de seneste år, som har forårsaget, at service- og udgiftsniveauet har været for højt i forhold til de indtægter, som kommunen har haft.

Hele Aalborg Byråd har været samlet til budgetdrøftelser den 29. og 30. august 2023, hvor det samlede budgetforslag er blevet præsenteret for byrådets medlemmer. 

– Budgetforslaget betyder, at vi nu skal i gang med de egentlige forhandlinger. På linje med resten af landets kommuner skal vi foretage nogle meget svære prioriteringer, da vi er i en økonomisk presset tid. De seneste år har Aalborg Kommune oplevet et markant udgiftspres. Befolkningsvæk-sten er også faldet fra ca. 2.000 nye borgere årligt til omkring 1.000 nye borgere årligt pga. færre studiepladser og mindre årgange. De svære prioriteringer gør ondt nu og her, men er nødvendige for, at vi får skabt et budget i balance og sikret handlemuligheder i fremtiden. Den borgernære velfærd står højt på dagsordenen, og jeg forventer, at det bliver vores hovedfokus i de kommende forhandlinger, siger borgmester Lasse Frimand Jensen (S).

Nibe Avis følger i næste uges trykte udgave op på budget situationen i Aalborg Kommune.

Aalborg Byråd.