Planlægningen af årets Sildeløb har længe været i fuld gang og mange detaljer omkring løbet er på plads, ligesom der er åbnet for tilmelding.

Som vanligt har Lions Club Nibe Guldgåsen allieret sig med en kendt person til at skyde løbene i gang. I år er det Aalborg Kommunes borgmester Thomas Kastrup Larsen, der selv er ivrig motionsløber.

Guldgåsen som den 17. maj arrangerer Sildeløbet i Nibe, forsøger hele tiden at udvikle på løbet. I år med en indianertur for de mindre børn. 

Trilleturen for yngre børn og deres familier blev lanceret i 2014 og har siden været en stor succes. I år er turen et indianerløb på 2,3 km. Undervejs på ruten vil der være opgaver som skal løses af indianerne, og der er frugt og chokolade til alle børn når de når i mål. På ruten, der starter og slutter ved Nibe Idræts- & KulturCenter, er der ingen tidsmåling; det handler blot om at gennemføre og nyde turen, fortæller Helle Buus fra Lions Club Guldgåsen.

Tilmeldingen til årets Sildeløb slutter først to dage inden løbet. Derefter kan man også tilmelde sig i målområdet på selve løbsdagen. Ruterne skydes på løbsdagen i gang med halvmaraton som den første start.

Overskuddet fra Sildeløbet 2017 vil som de foregående år blive doneret til velgørenhed.  Guldgåsen har i 2017 valgt, at overskuddet skal bruges til at give mennesker med særlige udfordringer en oplevelse, forklarer Helle Buus.

Sildeløbet har tre ruter med længder på 5, 10,3 og 21,1 kilometer samt den nye »Indianerruten«. Her går starten på 10,3 km ruten ved sidste års Sildeløb.
Ude på de afspærrede løbsruter bliver der hurtigt mere spredning mellem løberne.
Sildeløbets ruter går bl.a. p stier gennem Nibes villakvarterer.