Anne Svane, som er lærer på Institutionen i Rold Skov, beliggende i Øster Hornum,  og Vibeke Svane, som er instruktør og koordinator i ældretræning på Solsidecentrets aktivitetscenter i Nibe, har lavet et mindre samskabende projekt på tværs af deres arbejdspladser.

Institutionen i Rold Skov er en fondsejet specialskole beliggende i Øster Hornum, som henvender sig til elever, som har udfordringer i forhold til at begå sig i en almen folkeskole eller specialtilbud. Eleverne har forskellige diagnoser, som blandt andet ADHD, kontaktforsyrrelser samt adfærdsforstyrrelser.  

Fem unge drenge fra Institutionen i Rold Skov, som er beliggende i Øster Hornum, besøgte mandag mandeholdet på Nibe Aktivitetscenter, hvor de havde et samskabelsesprojekt vedr. drømme, job og uddannelse.

Mandeholdet består af 16 ældre mænd, som mødes hver mandag til gymnastik og hyggeligt samvær. 

Efter gymnastik, som Vibeke stod for, fik deltagerne kaffe, saftevand og kiks, hvorefter de snakkede om drømme, job og uddannelse. De ældre herrer fortalte om deres erhverv, om hvordan de søgte arbejde og om at nogle til trods for forældrenes ønsker, godt kunne vælge en anden levevej. De unge drenge fortalte om deres drømme og ønsker om job, som de trods deres udfordringer ønsker at opnå. De ældre herrer synes at de unge drenge var: »Velformulerende unge mennesker, som er målrettede i forhold til uddannelse, drømme og job«. 

Et anderledes og begivenhedsrigt møde, som plantede tanker mellem to generationer, fortæller Anne Svane til Nibe Avis.

Der var god stemning om bordet hos Mandeholdet.