Gennem flere end 10 år har fire parter hvert år op til jul stået bag den årlige Julekoncert med et kendt navn, som giver koncert i Nibe kirke.

Denne model består i, at Nibe-Vokslev Menighedsråd, Nibe Handelsforening, Nibe Festival Fonden og Kulturelt Samråd i Nibe hver lægger 5.000 kr. i indskud til koncerten – og derefter går al entre ubeskåret til gode formål, som de seneste år har været ligelydende med dette års formål.

Her modtog Kræftafdelingen på Aalborg Universitetshospital og KamillianerGaardens Hospice hver 8.000 kr. til glæde og fornøjelser for patienterne – og Solsidecentrets Venner, som står bag talrige aktiviteter for beboerne på det lokale plejehjem i Nibe, modtog 16.000 kr.

Donationerne blev overrakt til repræsentanterne ved en festlig sammenkomst onsdag på Solsidecentret for beboere og gæster. Her introducerede Nibe Handelsforenings tidligere formand Bjarne Svendsen, som fortsat er foreningens repræsentant i arrangørkredsen, ideen bag de årlige Julekoncerter, hvor der i 2017 var ca. 300 til koncerten, som således gav de 32.000 kr. i overskud. Ved den seneste Julekoncert var det sangerinden Marie Carmen Koppel, der underholdt. Tidligere har kunstnere som bl.a. Lis Sørensen, Anne Mette Elten, Anders Blichfeldt, Povl Dissing og Stig Rossen været på programmet.