En gruppe børns mere eller mindre kvalificerede forsøg på at spille volley tilbage i 1978, ansporede daværende folkeskolelærer Erik Ruberg til at tænke: Det må kunne gøres bedre!

Og som sagt så gjort: i løbet af kort tid havde Ruberg fået sat træningen i system og i den førstkommende sæson blev der startet både et dame- og herreynglinge hold. Ideen så ud til at kunne fange de unges interesse, og at dømme efter kampreferater bragt i Nibe Avis, kom de godt fra start. Talentet var der og nu var træningen sat i system.

Klubben startede under Bislev IF som Bislev Volleyball Klub samme år og med fra starten var bl.a. Ole Madsen, Peder Bach, Torben Sejrup, Ole Ibsen, Kim Philipsen, Ivan Jensen, Poul Frandsen og Bjarne Højgaard Nielsen.

Samtidig blev der startet et pigehold med bl.a. Birgitte Mogensen, Lotte Dyhrberg, Lene Bach Andersen og Anette Jensen.

Klubben havde vokseværk, for allerede i tredie sæson, var der ni hold tilmeldt turneringen under Nordjysk Volleyball Kreds og der var hyret ’professionelle’ trænere fra Aars, Bundgaard og Melgaard.

På et tidspunkt i 1980’erne var klubben Nordjyllands største med knap 130 medlemmer.

I tiden under Bislev IF skulle der lægges timer i moderklubbens ugentlige bankospil og det gav knubs og uoverensstemmelser, så for at komme dette til livs, løsrev volleydelen sig.

’Løsgængerne’ lejede Nibe Skoles gymnastiksal for at holde formen ved lige, og efter et par år blev Nibe Volleyklub – NIV 95 – stiftet i 1995 med god hjælp fra DGI.

Et af klubbens højdepunkter var oprykningen og tiden i Jyllandsserien.

Lige siden har der været spillet volley i Nibe, og i dag ledes klubben af formand Morten Olsen, kasserer Birgitte Larsen, Jens Uggerhøj, Inge Alberg og Kimmo Jensen.

Mandag aften var spillerne fra »dengang« samlet til reunion sammen med den daværende træner og klubbens stifterErik Ruberg. Og som i de tidlige år, blev der spillet volley. Veteranerne mødte således klubbens nuværende herrer og damer, og det gav varmen, sjove situationer og gode kommentarer, fortæller Peder Bach til Nibe Avis.