Hundreder af frivillige timer ligger bag den renovering af lokaler og inventar i Kino Nibe, som i disse dage er ved at blive gjort færdig, og som samtidig er med til at fremtidssikre den lokale biograf en god årrække frem. 

Heidi Gregersen, formand for Kino Nibes bestyrelse, viser beredvilligt frem og pointerer, at den lokale biograf i dag er fuldt på højde med de bedste, og alt er holdt i den klassiske stil, grundlagt i 1910.

Til næste år kan Kino Nibe fejre 25 året for starten af den frivilligt drevne foreningsbiograf. Det er en milepæl i biografens nu mere end 100-årige historie, og dels vil vi i Kino Nibe gerne fejre dette jubilæum, men endnu mere har vi ønsket os en opdatering af forholdene for vore gæster, pointerer Heidi Gregersen, formand for Kino Nibes bestyrelse.

Således har mange af biografens frivillige den forløbne sommer lagt mange kræfter samt fri- og feriedage i at opdatere en lang række forhold i biografens indre rum.

Det gælder bl.a. salen, hvor der er opsat nye stof-paneler på vægge, ny lydisolering på bagvæggen, nyt lydudstyr, monteret nye stole og tæpper og indsat trinbelysning med variabel lysstyrke samt centralstøvsuger – og der er malet overalt, og der er indrettet en mulighed for at fjernbetjene dele af udstyret i operatørrummet.

På samme måde er der i biografens café malet overalt, og der er monteret to info-skæme og et helt nyt café-køkken fra Køkken- og Hvidevarebrugsen St. Ajstrup, som Lions Club Guldgåsen har sponseret og tidligere på året overdrog til Kino-bestyrelsen.

– Alt dette vil vi nu gerne fremvise for alle, og derfor holder vi Åbent Hus på lørdag, hvor vi håber såvel »gamle som nye« biografgængere vil lægge vejen forbi og opleve de friske og nye forhold, der alt sammen er holdt i den klassiske Kino-stil, forklarer Kino-formanden.

Investering for 750.000 kr.
De mange forbedringer løber samlet op i 750.000 kr., hvoraf hovedparten er modtaget fra venlige sponsorer, mens ca. 175.000 kr. er egenkapital – herunder også udgifter til uforudsete dele af renoveringen.