OPDATERET - med bl.a. mange billeder.

Kulturnatten i sig selv var fredagens hoved-arrangement i Nibe, og i hundredvis strømmede publikum rundt til de mange enkelt-arrangementer i Nibe centrum, da den officielle åbning var sket.

Op til Kulturnattens åbning musicerede Aalborg Garden foran Tinghuset, og efter introduktion til selve kulturnatten gav Willy Kær fra styregruppen ordet til festivalleder Peter Møller Madsen fra Nibe Festival.

I Joan og Jens Leth Pedersens private have i Nørregade fandt man en unik blanding af lys og lyd, som dannede en helt særlig atmosfære – som her, hvor Kresten Hyldahl satte toner til fra sin trompet.

Peter Møller Madsen roste i høje toner det sammenhold, som Nibe viser; ikke mindst ved den årlige Nibe Festival, men også som her ved Kulturnatten, og heri ligger der stor værdi, for i Nibe vil vi ikke blot være et semikolon i forhold til Aalborg – nej, vi vil være vor egen og derfor viser vi gang på gang, at den lokale kultur er af så uendelig stor værdi, og at kulturen er akkurat lige så vigtig som andre af samfundets hovedaktiviteter.

Møller Madsens ord blev efterfulgt af Nibe Marineforening, som skød Kulturnatten ind med en kanonsalut, og derefter strømmede de flere hundsrede publikummer fra Torvet og ud i kulturnatten, og alle tog for sig af de mange indslag.

I Kulturhuset i Mellemgadfe tog de kreative kvinder sig af serveringen, alt imens tonerne fra Bongoes 62 fyldte huset. Her er det Nibe Håndværkersangforenings Finn Knudsen, der bliver serviceret med varme vafler.

På Tinghuset var der udstilling af stentøj og billedkunst samt Nibe Museums faste udstillinger. Joan Leth Pedersen havde også her en lille udstilling, ligesom hun i haven til sig eget hjem i Nørregade havde et velbesøgt kultur-indslag med såvel skulpturel kunst, lys, musikalsk indslag ved Kresten Hyldahl og premiere på nye sølvsmykker. Ligeledes i Nørregade havde Tine Faurholdt udstilling af billedkunst i eget galleri.

I Nibes forretninger, som holdt åbent indtil kl. 21.00 var der flere steder musikalske indslag, og Nibe Bibliotek lagde gulv og rammer til flere indslag for børnene og formusikelskere!

På Nibe Bibliotek var orkesteret »Don't Leave The Band« på scenen med velkendt musik.

I Mellemgade fandt man Galleri Kunst Uden Rammer, hvor galleriets indehavere udfoldede deres kunst, Apotekerhaven var oplyst og der lød skønsang fra operasanger Lisbeth Jagd. Ligeldes i Mellemgade fast man i Kulturhuset de kreative kvinder med servering og samme sted en kavalkade med lokale Bongoes 62, som på skærm og i lys foldede sig ud som i de go'e gamle bal-dage.

I Apotekerhaven hos Ketty og Jens Østergaard Madsen var haven smukt oplyst, og der lød skønsang fra ejendommens balkon.

Nibe Kirke og Sognegården lagde rammer til adskillige musikalske indslag, og i kirken fandt afslutningen sted med Nibe Håndværkersangforening som guide i dels egne sange og dels med publikum som medvirkende i fællessang.

Willy Kær sluttede aftenen af med at takke alle medvirkende og de velvillige sponsorer, som gjorde det muligt at afholde de mange arrangementer til en så lav pris som samlet 335 kroner pr. minut og en garanti for, at der også til næste år vil være Kulturnat i Nibe. 

wKulturhuset3836
wLions-til-Kulturnat-2018
Kulturnatborddkning7203
Kulturnatkanonild7160
KulturnatJM-prsenterer7188
KulturnatHyldahl-trompet7248
Kulturnatbalfad7260
KulturnatTrio-Juphiter3818
KulturnatKreative-Kvinder3820
KulturnatHandvrkersangforening-m-korleder7306