HK Nordjylland kårer hvert år »Årets elevplads« i Nordjylland. I år faldt valget på virksomheden Dataproces i Nibe – blandt andet på baggrund af indstillingen fra deres egne elever.

HK Nordjylland kårer hvert år en virksomhed som årets nordjyske elevplads inden for kontor og administration. Kåringen sker på baggrund af de indstillinger, som elever har haft mulighed for at indsende. Derfor er det også på baggrund af disse indstillinger, at formanden for HK Privat Nordjylland Kirsten Estrup Madsen, der bl.a. var en af dommerne i konkurrencen, i sidste uge dukkede op i Nibe for at uddele prisen til Dataproces.  

Afgørende for kåringen af Dataproces som årets elevplads, har været indstillingen fra Dataproces’ egne kontorelever, der blandt andet skriver: »Hvad der gør Dataproces til den bedste elevplads er, at de er villige til at bruge tiden til at gøre os så dygtige som muligt, og at hele arbejdspladsen arbejder sammen om dette – ikke kun den elevansvarlige. Og det hele sker med fleksibilitet, frihed under ansvar og det gode arbejdsmiljø i fokus.«

Derfor var det også eleverne Helle Bønlykke, Janne Aakjær og Christina Christensen, der i går tog imod formand Kirsten Estrup Madsen og overraskede hele virksomheden ved middagsmaden med diplom og gavekurv.

– Virksomheden og dennes engagement i eleverne er enormt vigtig for elevernes motivation og kunnen igennem hele elevtiden, fortæller Kirsten Estrup Madsen og fortsætter: – Det er skønt at læse en indstilling som denne, hvor eleverne føler at hele arbejdspladsen arbejder sammen om at klæde eleverne på til udfordringer og ansvar.

Dataproces er en videns-virksomhed beliggende i Skalhuse, der arbejder målrettet på at identificere og realisere datapotentialer i landets kommuner. Udgangspunktet er virksomhedens erfaring og ekspertise inden for kommunal økonomi, jura, softwareudvikling og dataanalyse. Ud over de tre kontorelever, arbejder der ca. 50 medarbejdere i virksomheden.