Det bliver den sidste offentlige gerning for Jens-Anders Djernes, når han fredag tænder det store  juletræ på Torvet.

Der er traditioner i spil, når Nibe Handelsforening på fredag indbyder alle til at deltage i den lille højtidelighed, der er, når det store juletræ på Torvet i Nibe skal tændes.

Juletræet, der doneres af Aalborg Kommune, er forlængst forsynet med lys, som vil give den sidste stemning og dermed supplere den øvrige julebelysning i Nibe midtby.

Arrangementet fredag indledes med Nibeblæsernes hyggelige julemelodier, hvorefter Nibes sognepræst og provst gennem mange år, Jens-Anders Djernes på sin sidste egentlige arbejdsdag, tænder lysene på det store træ.

På Torvet vil man også kunne møde det frivillige beredskab, som serverer julegrød, kogt juleøl eller julesaft, og mens Nibeblæserne giver endnu et par numre, har julemanden også anmeldt sin ankomst.

Og så udnævnes der i aften fredag også en ny »Årets Nibenit« – hvem det bliver, afsløres i forlængelse af Jens-Anders Djernes' tale og tænding af juletræet.

Nibes forretninger holder fredag ekstra åbent til kl. 19.

Julehandelen indledt
I fredags blev der i Nibe som mange andre steder holdt »Black Friday«, og her blev der mere uformelt taget hul på julehandelen. Det blev markeret ved, at julebelysningen i Nibes handelsgader var tændte – lige med undtagelse af det store juletræ på Torvet, som så tændes fredag.

Når kalenderen så fra lørdag skriver december, fortsætter julehandelen. For nylig blev Nibes store julelotteri indledt, og her udtrækkes der hver fredag i julemåneden tre vindere – og tilmed trækkes der søndag den 16. december 18 gavekort à 500 kr., samt den store hovedpræmie på 5000 kr. i gavekort til butikkerne.