De fleste kender Nibe Blæserne, f.eks. fra arrangementer i Nibe hvor der tændes juletræ på Torvet eller køres nisseoptog gennem gaderne. Men dette lokale blæserorkester gemmer på langt mere end nogle kendte julemelodier. Orkesteret har faktisk rødder omkring 100 år tilbage – og i pinsen fejrer de 20 året for dannelsen af det nuværende orkester.

Nibe Blæserne er dannet til Sildemarkedet 1989 – på det grundlag, at Nibe by manglede et hornorkester, til at træde op, ved særlige og festlige lejligheder i Nibe og omegn. Dengang hed det oprindelig Nibe Marchband.

Den daværende musikskoleleder i 1989 for Nibe Musikskole - Anders Hald, fik til opgave at samle et blæserorkester.  

Blæserorkestret bestod af musikskoleelever, medlemmer fra Himmerlands Blæseorkester og medlemmer fra Aalborg Garden. Desuden musikere fra Nibe Bigband og fra oplandet. Dengang foregik øvetimerne i Musiklokalet på Nibe Skole.

Første arrangement var til Sildemarkedet 1989 med underholdning i Pimpelput og Sildekroen.  

1989 til 1991 leder og dirigerer Anders Hald orkestret. I 1991 overtager trompetisten Ivan Kousgaard ledelsen indtil 1995.

Fra 1995 – 1997 er der skiftende dirigenter – bl.a. elever fra musikkonservatoriet i Aalborg. I 1997 flyttes øvelokalet til Lars Palle Hansens kælder. Samtidig bliver han orkesterets dirigent. I 2005 flytter orkestret til »Musik i Nibe«; lokalerne i det forhenværende Sygehus kapel, hvor der øves hver 14. dag.  

I jubilæumsåret tæller orkestret 14 medlemmer. 

Repertoiret består af Marchmusik, Valse, Polkaer, Serenader og en del tysk musik. Derudover spilles en del af det repertoire, som man hørte her i byen i gamle dage til Fugleskydning, Ringridning, »Nibe Stormarked« når Fastelavnsbåden »sejlede« rundt i Nibes gamle gader. Nibe Blæsernes 20 års Jubilæum fejres med en koncert på Nibe Bryghus Pinsedag, hvor Restaurant Bryggen laver til lejligheden en let frokostmenu. Blæserne har til lejligheden sammensat et festligt musikprogram.

Nibe Avis, 27. maj 2009