– Hør her venner, vi skal op og se »A´ kas´ hus« i Glyngøre, det er megafedt!, sagde Kirsten Hansen begejstret en dag i efteråret 2013.

Som sagt så gjort, og det var et fedt koncept, de havde fået stablet på benene i det ombyggede hus på havnen i Glyngøre. Det handlede om et meget uforpligtende mødested med lokal musik en gang imellem – tilsat et glas godt øl, forklarer Peder Bach, én af initiativtagerne til Stejlepladsens Fyraftenscafe, som jævnligt holdes i Nibe Bryghus' lokaler på havnen i Nibe.

Peder Bach fortæller videre:
Tilbage i Nibe gik resten af vinteren med at fintænke hvordan vi kunne overføre ideen til noget lignende i Nibe, finde et sted, et navn og bare komme igang.

Lokaliteten blev, at vi lejede os ind på Nibe Bryghus og navnet skulle være noget lokalt der havde med stedet at gøre. Det blev »Stejlepladsen«, idet gamle optegnelser viste, at der flere steder på havnen i gamle dage var stejlepladser. Et sted hvor fiskerne hængte deres ruser op på stativer og tjærede dem, inden de igen skulle fange ål i Nibe Bredning.

Der var enighed i gruppen om, at det ikke skulle være et værtshus, men et sted hvor venner, familie, naboer og kolleger kunne mødes nogle få timer og samtidig høre god, lokal musik. Åbningstiden blev derfor fra 16-20.

– Vi ved, at Stejlepladsen er blevet et mødested for vores gæster når de vil slappe af efter ugens dont eller inden de skal videre i Nibe og spise på et af byens gode spisesteder.

Og vi har mærket en meget stor opbakning fra byen – indbyggerne, butikkerne og erhvervslivet – lige fra første gang. Og inderst inde var der vel ingen af os i gruppen, der tænkte på et 5 års jubilæum da vi stod sammen om dette første gang i marts 2014, fortæller Kirsten M. Hansen.

Kirsten fortsætter: – Der var også enighed om, at hvis der kunne skabes et lille overskud, skulle pengene primært gå til lokale foreningers ungdomsarbejde. I parentes bemærkes at vi i arbejdsgruppen laver det hele frivilligt. Stejlepladsen har nu været afholdt 39 gange med anslået 5-6000 gæster. 

I løbet af de 5 år har 16 foreninger i lokalområdet fået en håndsrækning til et ungdomsprojekt. Og i anledning af 5-års jubilæet, som markeres sidst i denne måned, er der sparet op til en ekstra stor donation til et ungdomsprojekt i en forening. Beløbet er på 5.000 kr.

Det samlede hold bag Stejlepladsens Fyraftenscafe, fra venstre: Peder Bach. Peter Holm, Marianne Møller, Dorte Haldrup, Peter Volf, Jane Vestergaard, Birthe Bach, Henrik Haugaard, og Kirsten M Hansen.