Man skal ikke lade sig forlede af overskriften – temaet – for fredagens kulturnat i Nibe. For nok kan man opleve både klassiske begivenheder og klassisk musik – men også andre kunst- og stilarter er der levnet god plads til.

– At Nibe by efterhånden har den eneste Kulturnat i Aalborg Kommune, ja, måske i Nordjylland; det gør bestemt ikke hverken ideen eller de lokale arrangementer og indslag ringere.

Ordene kommer fra Willy Kær, som i år står i front for Kulturnatten for syvende gang – og han fortsætter i øvrigt, men fra næste år i en lidt anden rolle, idet et nyt hold af »Kultur-direktører« vil tage over og dermed fortsætte den tradition, som nu gennem 18 år har været fast tilbagevendende i Nibe.

Allerede torsdag først på aftenen startede Kulturnatten for de mindste med højtlæsning på Nibe Bibliotek.
Kulturnatten »went Classic« første gang torsdag aften, da trioen Jupiter gav en intim koncert i Nibe Kirkegårds kapel.

Forskellige hold af arrangører har gjort det på hver sin måde, men altid til stor tilfredshed fra publikum og med mange og interessante – ligefrem »anderledes« indslag på programmet.

Heidi Voss – præsident for Lions Club Guldgåsen – holder åbningstalen ved fredagens Kulturnat i Nibe.

I år er programmet som nævnt »tyvstartet« torsdag, men officielt åbnes KulturNat Nibe fredag aften på Torvet med velkomst og en åbningstale. Denne gang af Heidi Voss, præsident for Lions Club Guldgåsen, der netop fredag aften også har et af de markante indslag, som man kan glæde sig til – nemlig at Nibes kendte Guldgås atter vil være på plads og med nye gyldne fjer.

Se programmet på www.nibe.dk/kulturnat

Big Bandet Greyhounds – spiller fredag aften i Kino Nibe.