SAMMENHOLD: Mange butikker i Nibe by har valgt at lukke for den fysiske butik med daglig åbningstid. 

Situationen er forskellig fra butik til butik, men fælles er det, at fællesskabet Nibe Handelsforening har fået butikkerne og beslægtede brancher til at stå sammen, hvilket denne uges sider i Nibe Avis beretter om.

I den anledning har Nibe Avis talt med Lotte Andersen, der driver »Style4You« i Skomagergade.

Allerede dagen efter Statsminister Mette Frederiksen på vegne af Regeringen meddelte, at nu skulle rigtig mange aktiviteter lukke ned, valgte jeg at sende mit personale hjem; dels for at mindske antallet af personer i butikken, og for at tage hensyn til personalets velbefindende, forklarer Lotte Andersen:

– Og selv om vi ikke er blevet pålagt at lukke butikken, har jeg valgt at gøre det alligevel, da jeg har rigtig mange ældre kunder, som vi skal passe ekstra meget på i denne tid! Det kommer naturligvis til at gå hårdt ud over min omsætning i butikken, da jeg ikke har nogen webshop og det er begrænset hvor meget salg jeg kan generere over de sociale medier – men det trøster mig, at jeg har verdens bedste kunder, som også vil være der efter coronavirusen har hærget, siger hun.

Style4you er lukket, men ét af de tiltag, indehaver Lotte Andersen har taget i denne helt specielle situation, er at tilbyde at udbringe varer, som folk bestiller pr. telefon eller pr. mail. – Som butiksindehaver er der ikke meget at grine af i øjeblikket, men jeg bringer gerne varer ud med et smil, siger Lotte Andersen, som ved denne leverance har taget »jernhesten« i brug for at levere T-shirts og bukser til en kunde.

Lotte Andersen siger videre:
– Selv om butikken fysisk er lukket så arbejder jeg stadig inde bagved. Det er derfor stadig muligt at aftale et besøg i butikken, hvor vi tager alle de nødvendige forbehold, og jeg leverer gratis i hele Nibe. Jeg prøver at se alle mulighederne lige nu og ikke begrænsningerne. F.eks. bliver hele butikken opdateret med nyheder, så når vi åbner igen er det med en lækker forårs butik med masser af lækre nyheder og masser af inspiration til sommeren.

Lotte Andersen sender endelig en varm hilsen til alle lokale, med budskabet om at passe på sig selv og hinanden.

Trods det, at mange forretninger i Nibe udadtil holder lukket, er der fortsat aktiviteter hos de fleste, lige med undtagelse af byens frisører. Det betyder, at man ved kontakt pr. mail, telefon eller sociale medier kan opnå kontakt, så der kan formidles varer eller tjenesteydelser. En del butikker holder fortsat åbent, hvilket bl.a. fremgår af de følgende sider her i avisen.