Indkøbsbølge afløst af normale tilstande i supermarkeder.

Sidste uges udmelding fra Statsminister Mette Frederiksen, Regeringen og baglandet af rådgivere gav umiddelbart det resultat, at nogle dagligvare-butikker blev bestormet af bekymrede borgere og kunder, som gerne ville sikre sig madvarer og andre fornødenheder til en evt. kommende nedlukning af samfundet. Situationen varede ved nogle timer, men faldt så hurtigt til ro.

Nibe Avis har talt med to af Nibes dagligvarebutikker, og her melder man efter de første par dages lidt mere hektiske indkøbsmønster, at der nu er ro over tingene.

Uddeler Lars Clausen, SuperBrugsen i Nibe: – Vi oplevede stor interesse for enkelte varer, men egentlig hamstring var det ikke.

SuperBrugsen, Nibe: 
Ikke hamstring
Uddeler Lars Clausen, SuperBrugsen i Nibe, siger om situationen efter sidste uges melding om begrænsninger i dele af samfundet – her iblandt lukning af undervisningssteder og overgang til hjemme arbejdspladser for såvel offentlige som private virksomheder – at der specielt torsdag og fredag var øget fokus på visse varegrupper. 

– Men jeg vil ikke kalde det en hamstrings bølge, understreger uddeleren, og bortset fra gær, brød og enkelte mælkeprodukter, oplevede vi ikke udsolgte varer. Også toiletpapir var i kundernes fokus, og vi solgte torsdag i sidste uge lige så meget toiletpapir, som vi normalt sælger på en hel uge! Nok blev der solgt mere af en række varer, men vort lager har ikke været i bund, og vi er nu atter leveringsdygtige i fuldt omfang, siger Lars Clausen til Nibe Avis.

SPAR, Nibe: 
En time som op til jul
Købmand Johnni Jensen, SPAR i Nibe, oplevede torsdag morgen en time, der kan betegnes som hamstring. Det gjaldt mælk, brød, kartofler, ris, pasta, gær og mel, som forretningen resten af torsdagen var mere eller mindre løbet tør for. 

– Hurtigt fik vi dog over weekenden gen-etableret vore forsyninger, og alt er igen normalt, siger han.

Købmand Johnni Jensen, SPAR i Nibe: – Situationen er atter normal, og der er tilstrækkeligt med varer i butikken.