Sensommer-Jazz i fredags blev en rigtig god oplevelse for knap 50 publikummer, da fængselsgården dannede de fysiske rammer for en musikalsk optræden af trioen »Dørge - Becker Mygind«. 

Kulturelt Samråd stod som koncertarrangør, og efter corona-anvisningerne kunne der kun udbydes 44 billetter, og de blev bogstaveligt talt revet væk. Med afstand og god hygiejne indtog den lille forsamling de intime - og udendørs - rammer bag byens museumsbygning.

Pierre Dørge er kendt blandt mange jazz-interesserede, og man fik hvad man forventede - og lidt til: For udover musikken leverede Pierre Dørge adskillige anekdoter fra sit liv i musikkens verden. Han har selv skrevet over 2000 numre, og har optrådt i ikke mindre end 66 lande, - så det var en erfaren herre, som stod i spidsen for trioen denne skønne sommeraften.

Vil I høre historien om min special-fremstillede guitar? sagde Pierre Dørge, som udover at være en fremragende jazz-musiker også er en glimrende historiefortæller. Og det ville publikum da gerne - så det fik de!

Han kunne blandt andet fortælle historien om sit eget musikinstrument: Min guitar er delvist lavet af materiale, som stammer fra Fregatten Jylland, så dette fantastiske musik-værktøj har faktisk været med ved Slaget ved Helgoland i 1864, fortalte Dørge til stor moro for de fremmødte. Flere historier fulgte, heriblandt nogle fra hans barndomsgade på Nørrebro, og kombineret med kendte og mindre kendte jazz-toner levede trioen til fulde op til det publikum forventede: En unik musikoplevelse i en totalt afslappet atmosfære.

Det var en tilfreds Inger Poulsen, som på vegne af Kulturelt Samråds bestyrelse rundede arrangementet af med en tak til de fremmødte og Dørge-trioen, som gav aftenen musikalsk indhold.