Skærtorsdag var rammerne sat for årets Påskeudstilling, som Kulturelt Samråd i Nibe har stået bag gennem en lang årrække.

Et særligt indslag i den populære udstilling er hvert år tildeling af Årets Kulturpris til et lokalt navn eller projekt, som er med til at fremme kuluren og samarbejdet på det kulturelle område.

Og der gik nærmest et »sus« gennem de ca. 130 besøgende ved Påskeudstillingen, da rådets formand Kristina Kristoffersen første gang afslørede navnet »Kulturbrugsen i Sebbersund«.

Netop Kulturbrugsen er modtager af Kulturprisen, og formand Dorthe Thybo Kudsk var straks klar i mælet og sagde: » – Jeg er slet ikke alene om projektet; mange Sebberborgere er med i projektet, og rigtig mange af dem er med her i dag«, lød det omgående fra Kulturbrugsens formand.

En lille rødspætte i keramik, fremstillet af Ellen Ahrenholt, var det fysiske bevis på Kulturprisen.

Kristina Kristoffersen motiverede valget af Kulturbrugsen, og hun sagde her bl.a.:

– I har knoklet med projektet gennem 4-5 år, og I har etableret et kulturelt mødested i Sebbersund, og prisen gives for at tage initiativ til at skabe et fællesskab, som også er et mødested for kulturen.

Lokalt er der i Sebbersund holdt en lang række dialogmøder med de mange interesse organisationer og foreninger, som naturligt kunne have interesse i et fælles mødested. Denne inddragelse aftvinger respekt, og ikke mindst derfor vil vi gerne vise denne respekt ved at tildele Kulturprisen.

– I har organiseret frivillig arbejdskraft, både til det grove og til det sjove, solgt folkeaktier, bygget og slidt. Og med håbet om, at Kulturbrugsen vil blive mere end et udlejningshus – nemlig et kulturhus, får I her overrakt det synlige bevis, nemlig et diplom og en kulturgave, som er en lille rødspætte i keramik – udført af Ellen Ahrenholt

Dorthe Thybo Kudsk takkede på Kulturbrugsens vegne og opridsede så mange af de udfordringer, der har været undervejs, siden familien Staun Sørensen i 2013 tilbød at sælge deres hus, som netop er den tidligere brugs i Sebbersund.

Bygningen blev gennemgået og købt, og viste sig siden at være en lille kulturperle, som nu er restaureret i samme stil som den blev bygget i 1930’erne.

Indendørs i Kulturbrugsen er der skabt plads til et stort mødelokale, som nu er hjemsted for en lang række lokalt og enkelte andre aktiviteter. Og på førstesalen er der bl.a. lokaler, som bruges af fritidsfiskernes aktiviteter med garn- og rusebinding, sluttede Dorthe Thybo Kudsk sin gennemgang af Kulturbrugsens opstart og virke.

Læs også om åbningen af årets Påskeudstilling – HER

Et stort antal Sebber-borgere var mødt frem for at deltage i årets Påskeudstilling og overvære tildeling af Kulturprisen.