Der er så meget man IKKE kan, når Corona-virus hersker, - men der er også meget, som KAN lade sig gøre. Det beviste en kreativ nisse i Nibe forleden, da det gik op for ham, at den traditionsrige juletræsfest for Nibe-dagplejere med børn og hele deres familier i år var aflyst med det formål at mindske risiko for smitte-udbredning. 

Nissens forslag gik på at de som skulle have deltaget i juletræsfesten på Torvet i år, i stedet fik tildelt en gavesæk med noget at hygge sig med, noget at spise - ja faktisk sådan lidt af hvert. Byens boghandler, som før har doneret Pixie-bøger til børnene på denne hyggelige dag var straks med på at fortsætte denne tradition, og så gik turen ellers rundt til byens øvrige butikker for at høre om der kunne hentes mere ad denne vej.

Butikkerne i Nibe var særdeles gavmilde

Det kunne der!  - Ja faktisk er vi helt overvældet over hvor mange at byens butikker der straks var med på idéen, så det endte med at vi fik lavet en stor vel-assorteret gavesæk til hver af de kommunale dagplejere i Nibe-området, og sækken indeholder noget til både børnene, dagplejeren  - og ja: faktisk også et par ting, som dagplejerens bedre halvdel kan få glæde af, fortæller naturdagplejer Pia Norre Nygard, som sammen med kollegerne Birthe Bach og Jette Zaar sørgede for at de mange julesække blev bragt ud til modtagerne i slutningen af sidste uge. Fragten foregik på el-drevne cykler med lad på, så børnene i naturdagplejen kunne komme med på turen.

Juletræsfesten på Torvet i Nibe blev således ikke til noget i år - men vi håber at kunne genoptage traditionen næste år til jul siger Birthe Bach, som sammen med de andre dagplejere fra »Naturpatruljen« glæder sig over at nissen fik den strålende idé, så der stadig kan være noget at glæde sig over i julemåneden.