Mandag kunne de mindre og lokale butikker, som sælger specialvarer (tøj, sko, interiør, bøger, møbler, gaver mv.) igen slå dørene op og tage imod kunderne direkte i butikkerne.

Formand for Nibe Handelsforening, ekviperingshandler Lars Kirk Larsen, der også er formand for Nibe Handelsforening, siger:  

– Vi har set frem til denne situation, og det glæder os usigeligt meget igen at få lov at betjene vore kunder, og hvor både vi som forretningsdrivende og kunderne i stort tal har givet udtryk for et kæmpe savn på dette punkt.

– Dog føler vi fortsat stærkt med alle vore kolleger i brancher som frisører, make-up behandlere, restaurationer, træningscentre og andre liberale erhverv, at de fortsat må holde lukket og se tiden an, hvordan corona-situationen udvikler sig, understreger Lars Kirk Larsen.

Fortsat trygt at handle i Nibe
De brancher, som fra i mandags fik lov at åbne butikker igen, supplerer de, som gennem hele corona-perioden har kunnet modtage kunder – i al væsentlighed butikker, der sælger fødevarer, afskårne blomster og butikker inden for fødevare sektoren.

For butikker i alle disse brancher gælder fortsat, at der skiltes ved indgangen med, hvor mange personer, der må opholde sig i butikslokalerne, ligesom der skal ske afspritning og der skal bæres mundbind eller andet personligt værnemiddel.

– Vi er til stadig i alle Nibes butikker stærkt optaget af, at kunderne føler sig trygge når de handler, og vi får masser af tilbagemeldinger, som indikerer, at kunderne netop er opmærksomme, så vi samlet kan komme bedst gennem denne helt specielle tid. Samtidig ser vi frem til at kunne glæde os sammen med de, som fortsat må holde lukket, slutter Lars Kirk Larsen.