Birgitte Bergmann Kristensen, formand for Stafet for Livet Nibe, har sendt Nibe Avis dette indlæg, idet der er besluttet at afholde dette års »stafet« lørdag den 11. september:

I 2020 var usikkerheden for stor, og ingen vidste helt, hvordan eller under hvilke forhold, vi kunne afholde en stafet. Vi må ikke glemme, at vores æresgæster, fighterne, er helt specielle og nogle desværre kan være svækket på grund af sygdom. Derfor har det været rigtig vigtigt for styregruppen, at vi følte, at vi kunne stå inde for forholdene og afholdelsen af en stafet, hvor deltagerne kunne føle sig sikre. 

Vi har ventet og håbet på, at restriktionerne blev lempet i takt med at vaccineprogrammet skred frem, og at vi dermed endelig kunne afholde stafet igen, under forhold vi i styregruppen kan stå inde for.  

Vi har haft mange snakke internt og med vores rådgiver Eva Kylov fra Kræftens Bekæmpelse. Vi har haft mange alternative planer, ruter og idéer, men det har været vigtigt for os, at stafetten så vidt muligt skulle være som vi kender den, og vi følte alle, at stafetten hører hjemme i anlægget i Nibe.   

Birgitte Bergmann Kristensen, formand for Stafet for Livet Nibe.

Det var derfor med stor glæde, at en enig styregruppe i sidste uge vedtog at afholde Stafet for livet lørdag d. 11. september, i anlægget i Nibe. Medmindre der kommer nye restriktioner fra myndighederne, afholder vi en stafet, næsten, som vi plejer. Der vil være et fighterarrangement, og ruten bliver den samme. Der bliver masser af underholdning, taler og musik. Der vil igen være mulighed for at købe lækkert mad, der bliver en lysceremoni og meget mere. Dog er vi nødt til at ændre tidspunktet, da vi ikke må have deltagere i teltene og campen om natten, så tidsperioden er ændret til kl. 10.00-22.00, og tidsrummet for stafetten bliver dermed kortere end normalt. 

Der ligger et stort arbejde bag et arrangement som stafetten, og vi har i år fået flere nye tovholdere i styregruppen, som alle har budt ind med nye idéer og suppleret den eksisterende styregruppe. Vi er en rigtig god blanding af garvede og nye tovholdere, og vi glæder os alle til at skabe den velkendte stemning, det unikke sammenhold, muligheden for fordybelse, tid til at mindes og ikke mindst sammenholdet, når vi står sammen og kæmper mod kræften, for er der noget vi kan i Nibe, så er det at stå sammen og skabe et fællesskab - vi giver ikke op, og vi stopper ikke kampen mod kræften, til trods for Covid-19! 

Vi håber, at vi ses til stafetten lørdag d. 11. september kl. 10.00-22.00. Tilmeldingen er åben, og der vil løbende komme mere information. Der afholdes ligeledes et informationsmøde for holdkaptajner efter sommerferien, hvor vi dels vil informere om de praktiske forhold, svare på spørgsmål og komme med forslag til forskellige tiltag, som holdene kan lave.  

Vi ønsker jer alle en god sommer og glæder os rigtig meget til at se jer til september.