Aya Isabella Magnusson Zinther som går i 6.a på Nibe Skole har taget det første skridt til at blive international kendt kunstner ved at vinde en lokal konkurrence sponseret af Lions Club Nibe.

Ayas plakat er et af mere end 375.000 bidrag fra unge i hele verden i Lions 34. internationale plakatkonkurrence for fred. Lions Clubs International sponserer konkurrencen for at fremhæve den vigtige rolle som fred spiller for ungdommen rundt om i verden.

Plakaten blev kåret som vinder af Henrik Pedersen (Lions), Noelle Beatrice Nygaard (kunstner), og Kirsten Bruus (kunstner) for dens originalitet, kunstnerisk værdi og tolkning af temaet “At turde drømme”. Bedømmelsen fandt sted den 7.november i Nibe Idræts- & KulturCenter.

Lions Club Nibe’s Henrik Pedersen siger at han er imponeret af den kreativitet som eleverne viser: ”Det har været spændende at se de unges fortolkninger af teamet, komme til udtryk på deres fredsplakater.”

Ayas plakat går nu videre til konkurrencen i vort distrikt, hvor den konkurrerer med vindere af plakatkonkurrencen arrangeret af andre klubber i distriktet.

Ayas plakat kommer i hård konkurrence i distriktet og på landsplan og ikke mindst i den internationale konkurrence om førsteprisen. 

Én vinder og 23 finalister bliver til slut udtaget. Førstepræmien består af 5.000 US$ kontant samt en rejse for vinderen og to familiemedlemmer til prisuddelingen som finder sted ved Lions Dag med Forenede Nationer. 

De 23 finalister som tildeles hædersbevisning bestående af 500 US$ kontant og et diplom.

Fredsplakaterne er udstillet i en særudstilling resten af november måned i Kunst Uden Rammer, Nibe.