Håndværkere, bygmester, samarbejdspartnere, kommende beboere og andre interesserede deltog i fredags i rejsegildet for det nye byggeri på Klosterholmgade.  

Som traditionen foreskriver - at guderne vil velsigne byggeriet - blev der fredag afholdt rejsegilde på »Bådhusene«, som får adresse på Klosterholmgade øst for Koldsmindevej i Nibe. De 30 luksusboliger opføres i kvalitetsmaterialer i et tidløst og spændende design, og byggeriet har fart på; P.t. så meget, at det ser ud til at tidsplanen overhales indenom. Det oplyser Simon Brønnum Gilberg,  som står bag byggeriet, og med glæde i stemmen kunne fortælle, at en hård start på byggeriet er afløst af effektiv byggestyring, et stærkt håndværker-team og optimisme.

- Efter meget tvivl med renter og økonomi sidste år, samt udsættelse af opstart adskillige gange, lokalplans arbejde og byggesagsbehandling, var det med en vis uro i maven jeg satte byggeriet i gang i starten af marts 2024; Derfor vidste jeg også, det blev knald eller fald og tog beslutningen om at tage dirigentstokken i hånden og sætte mig på byggepladsen, for selv at styre opgaven fra start til slut. Det var dog ikke lykkedes uden en masse dygtige medarbejdere omkring mig. Og det skal man huske, sagde Simon Brønnum Gilberg i sin tale ved rejsegildet.   

Opførelse af 30 lejligheder med beliggenhed nær fjorden og Nibe Lystbådehavn har stået på nogle måneder, og forventes klar, så de første beboere kan flytte ind i slutningen af 2024. Hele byggeriet får adresse på en helt ny gade, som benævnes Klosterholmgade. De fremmødte ved rejsegildet fik stillet sulten ved den opstillede pølsevogn, og kunne besigtige det nye byggeri på nærmeste hold.

Det bedste hold er sat til EM i byggeri
- Det går forrygende godt fremad i øjeblikket: Planen for byggeriet følges til punkt og prikke og det ser tilmed ud til vi overhaler indenom med Blok B, som var estimeret færdig efter den store Blok A i forreste række. Dette skyldes primært super byggestyring, samt at vi har fået sat et fantastisk hold af håndværkere. Dette er en kombineret løsning med SBG Entreprise & Kloaks egne folk og dygtige ind-lejede samarbejdspartnere. Der er en super styring, struktur og planlægning på pladsen, som i dag er hovedessensen i et fyldestgørende godt byggeri. Det er en fornøjelse at samle det bedste hold, næsten som til et EM i byggeri - og føle man er på vej i finalen, sagde bygherren.

De besøgende til rejsegildet var blandt andet en del af dem som er skrevet op på listen til boligerne og de var meget positive over det nye byggeri. Flere var oppe og nyde den fantastiske fjordudsigt over hele bredningen med klosterholmen i centrum af billedet. Der har været mange henvendelser fra folk, som har vist interesse for at leje sig ind i én af de nye boliger på Klosterholmgade, men der er ikke »udsolgt« endnu, så er man interesseret i at høre mere, skal man bare henvende sig, - så får man udleveret den flotte brochure, som er skabt for at præsentere »bådhusene« i ord og billeder, fortæller Simon.  

Håndværkerne arbejder på højtryk, og arbejdet er nu så fremskredet, at man kan begynde at få en god fornemmelse af hvordan den smukke facade på byggeriet kommer til at se ud.