Aske Secher Poulstrup opholder sig som udvekslingsstudent i Thailand, og beretter her om sit ophold:

Jeg er på udveksling i et år med Nibe Rotary klub. Jeg var en af de heldig, og fik muligheden, for at komme til Thailand. Jeg bor i byen Trang, og er blevet sat sammen med Trang Rotary club. Jeg har været her i 6 måneder nu, og nyder hvert sekund af det. 

På mit ophold får jeg oplevelser, venner og familie for livet. Jeg nyder hvert sekund her i Thailand.

Min hverdag her i Thailand er på nogle punkter meget ens med den danske, men på samme tid også meget forskelligt. Jeg vågner op klokken 6 om morgenen, for at tage et bad, og spise morgenmad. Jeg skal være på skolen 7.30. 7.30 er der morgensamling foran skolen, hvor alle elever skal mødes og synge både skolens sang og kongens sang. I Thailand er man utrolig kongetro, så derfor er det meget vigtigt, at vise respekt til ham. Efter morgensamling klokken 8 har alle elever en halv time til at gøre sig klar til timen. Her i Thailand har de svært ved at lære det engelske sprog, eller har de aldrig haft mulighed for det. Det betyder at jeg ikke har de faglige timer, som jeg plejer at have i Danmark. I stedet har jeg en hel del timer, hvor jeg lære om thai sproget. Eftersom jeg har været her i 6 måneder, synes jeg selv det går fremragende med sproget. Jeg kan have en aktiv samtale med en thailandsk indbygger, og navigere mig frem og tilbage her i Thailand. 

Ud over sproget thai har jeg også thailandsk madkundskab, thai dans og thai musik. Dem har jeg selv valgt, for at kunne komme tættere på deres kultur. Det er helt vildt spænende, at lave mad sammen med dem, eftersom at de bruger nogle andre ingredienser. Meget af deres mad har en del chili i det, så jeg skal passe på med ikke bare hoppe ud i det. Jeg lære dog lige så stille, at spise det stærke mad. Thai dans og musik er meget forskelligt, fra hvad vi har i Danmark. Dansene de har er sjove og udfordrende. Jeg er helt sikker på, at jeg ser dum ud når jeg danser det, men det er også meget sjovt. Alle disse timer jeg har, betyder at jeg ikke er låst fast til en klasse, men i stedet har muligheden, for at lære med mange forskellige klasser. Jeg får venner fra 3 forskellige trin, og er blevet meget populær på skolen.

Min Skole består af 2500 elever, som lyder af meget. Thailandske skoler er alle sammen meget store, og 2500 er et meget middel tal for skoler her. Her på skolen er der en anden udvekslingsstudent. Hans Navn er Tristan, og han kommer fra Sydafrika. Jeg har de fleste dage 7 timer i skolen, og et frikvarter, før jeg har fri. Efter skole går jeg hjem til min værtsfamilie.  Min familie består af mine 2 værtsforældre, en søster og en bedstefar. De har rigtig 4 børn, men de 3 andre studere eller arbejde i Bangkok, og er kun hjemme i højtiderne. Søsteren der bor hjemme, går i skole og sover på skolen fra mandag til fredag, så jeg har kun mulighed, for at være sammen med hende i weekenden. Jeg udnytter weekenden med min søster så meget jeg kan. I Thailand er det meget normalt, at flere generationer bor i hjemmet, da de fleste familier arbejder sammen. Ud over at være sammen med min familie og venner efter skole, så går jeg også til Thai boksning. thailands national sport er thaiboksning, så der har jeg min grund, til at prøve det. Det er vildt udfordrende samt sjovt. Rotarys regler siger jeg ikke har lov til, at komme op i en dyst. Det vil sige, at jeg kun har lov til at træne. Det har jeg dog overhovedet ikke noget problem i, da nogle af dem som træner det samme sted, som jeg gør, ser noget så farlige ud. Jeg nyder det her i Thailand, og vil blive ved med det. Det er Min hverdag her i Thailand.

Aske Secher Poulstrup