Nye rammer giver optimale muligheder i takt med at Nibe Festival vokser sig større og større

Til sommer kommer Skalskoven til at summe af liv og kærlighed, når Nibe Festival 2017 løber af stablen – og sådan skal det blive ved med at være. Derimod er festivalens nuværende lokaler på Jacob Petersens Vej 11 som en naturlig del af festivalens vækst blevet for trange, og det kræver nu en opdatering af rammerne.

Festivalens ledelse har længe haft et godt øje til de 3200 kvm. store bygninger hos det tidligere Sander Tech på Industrivej, dog var flytningen betinget af et salg af de nuværende lokaler på Jacob Petersens Vej. Men at sælge de nuværende lokaler uden at have sikret sig nye kunne i sidste ende betyde, at festivalen blev husvild.

- Derfor tog vi et par runder i ledelsen og regnede på, hvad det vil koste os at have begge bygninger en periode – det kan vi sagtens forsvare økonomisk, siger bestyrelsesformand Thomas Larsen, og uddyber:

- Vi har fået muligheden for at købe Sander-ejendommen, da vi er lykkedes med den lagte strategi om at blive konsolideret økonomisk og dermed have penge på bogen. Jeg ser det som en rigtig god økonomisk investering, hvor vi ikke er gået på kompromis med vores økonomiske målsætninger, men stadig har stort fokus på at kunne generere midler til udlodninger til foreninger og udvikling af festivalen.


Drifter hele året
De nye rammer er vigtige for driften af Nibe Festival, ikke bare mens festivalen står på, men også resten af året.

- Arbejdet med konceptudvikling af nye barer og boder for blandt andet at efterleve ønskerne i Nibe Festivals “helhedsplan” forløber over hele året, og det er desuden vigtigt, at vores kontorer og fællesfaciliteter for medhjælpere m.m. fremstår lækre og fine, siger Thomas Larsen.

Han tilføjer desuden, at meget af festivalens udstyr indtil nu har stået udendørs, og det var endnu et ønske, at man kunne samle det under tag. Men også frivillighedens fællesskab får optimale muligheder for at udvikle sig på den nye adresse:

- De nye rammer giver os optimale muligheder – ikke mindst ift. de mange hundrede af vores 4000 frivillige, som er engageret hele året. Rammerne på J. Petersens Vej 11 har længe været pressede i forhold til pladsen. Vi kan helt sikkert også dyrke frivillighedens fællesskab i de nye rammer, og give den – for os - så vigtige ”vi-kultur” perfekte vilkår, fortæller festivalleder Peter Møller Madsen, og tilføjer:

- Der er vist ingen tvivl om, at de nye omgivelser også får en stor positiv betydning for afviklingen af fremtidens festivaler i Nibe.

Købesummen beløber sig til 4. mio. kr.

Festivalleder Peter Møller Madsen og bestyrelsesformand Thomas Larsen tager de nye lokaler i øjesyn. For tiden står de ledige, men den situation er meget snart fortid.