Med en mudret Nibe Festival kan et varmt fodbad være tiltrængt.

Nibe Avis fangede de tre gymnasiedrenge Jakob, Simon og Jens mens de fik vasket fødderne af ungdomspræsten Kristian Brogaard, som stammer fra Frederikshavn. Præsten, der er præst på Nibe Festival for fjerde gang, fortæller, at Folkekirken er til stede på festivalen, da det gælder om at være der, hvor de unge er og fester. ”

– Vi fester ikke igennem, men vi har mulighed for at give de unge en timeout, når de får brug for det. Her har de mulighed for at få en gratis kop kaffe, vand og mad. Herudover tilbyder vi festivalgæsterne et fodbad, hvor gæsterne får mulighed for at snakke med en præst om godt og ondt i livet, fortæller præsten.

De tre drenge, Jakob Bech Christensen (Nibe), Simon Drejer Nielsen (Aalborg) og Jens-Christian Pedersen Bak (Aalborg), som kender hinanden fra Hasseris Gymnasium, fortæller, at grunden til at de besøger Folkekirken under Nibe Festival er, at Folkekirken fungerer som et godt mødested, og at man ikke nødvendigvis behøver at komme af religiøse årsager. Jens fortæller: – Her kan man komme ned for at få en kiks og et glas saftevand og hyggesnakke lidt imens ens telefon bliver opladet. Slutteligt fortæller Jakob, at ”hvis man nogensinde føler sig fortabt, har man altid guds hånd ved sin side.

Folkekirkens telt, som er døgnåbent under festivalen, er placeret midt på Camp-området og tilbyder fodbad hver dag mellem kl. 16 og 17 og afholder dagligt gudstjenester og andagter.

Jacob, Somon og Jens Christian får vasket fødder af ungdomspræst  Kristian Brogaard.