Sommerens festival kommer til at byde på noget for enhver smag - fra amerikanske verdensstjerner til danske kunstnere i storform.

Midt i januar-kulden er Nibe Festival nu klar med den næste teaser på sommerens festival i Skalskoven. Det sker, når otte nye navne bliver tilføjet til programmet for en festival, der allerede har budt på flere opsigtsvækkende offentliggørelser.

Som altid har bredde i musikprogrammet været en høj prioritet for den nordjyske festival, fortæller festivalleder og musikbooker Peter Møller Madsen: - Fra den amerikanske verdensstjerne Big Boi, over rockikonerne fra Dizzy Mizz Lizzy og eksklusive danske koncerter med talent-kometerne Jacob Dinesen og Alex Vargas, til sikre træffere som Michael Falch & Dét Band og Hush - ja, så viser Nibe Festival endnu engang, at vi favner mange genrer og et utroligt bredt publikum, siger han.

Og det er måske især førstnævnte, amerikanske Big Boi, der trækker opmærksomhed, når han tegner sig på plakaten som andet internationale navn i 2018.

- Det er herligt, at vi har landet Big Boi til Nibe 2018. Han er et ikon på den urbane amerikanske scene, og så udgør han jo halvdelen af legendariske Outkast. Det bliver helt sikkert en kæmpe fest – akkurat som tyske ItaloBrothers, der igen igen og voldsomt ønsket rammer Skalskoven til sommer.

De nye navne på programmet lyder som følger:

Big Boi (billedet herover)
Big Boi er en af hiphoppens helt tunge drenge, og måske især kendt som den ene halvdel af Outkast, med hits som “Hey Ya”, ”Roses” og ”Ms. Jackson”. Big Boi har dog også en solid solokarriere, der tæller fire anmelderroste plader i eget navn. Et af de helt tunge navne på årets plakat, og han vil uden tvivl tage Nibe Festival med storm, når den står på de bedste fra Outkast og solokarrieren.

Dizzy Mizz Lizzy
Legendariske Dizzy Mizz Lizzy pryder også plakaten på Nibe Festival 2018. Det evigt aktuelle band med Tim Christensen i front har siden 90’erne sat standarden for dansk rockmusik, og gruppens nylige live-album viser i den grad, hvordan Dizzy Mizz Lizzy til stadighed har publikum i deres hule hånd, når de sender rockbaskere ud over masserne.

Dizzy Mizz Lizzy.

Jacob Dinesen
Jacob Dinesen er lidt af et komet-talent, der på rekordtid har vokset sig til en størrelse og et format, der har sendt ham op blandt de helt store navne i den danske sangskat. Jacob Dinesens inderlighed, fantastiske vokal og uforlignelige showmanship giver en folk-oplevelse, der er tæt ved sammenlignelig med amerikanske ikoner som Bruce Springsteen - men han tilføjer samtidig sit eget særpræg til musikken. Dinesen har gang på gang begejstret publikum landet over, blandt andet med en mindeværdig koncert i Reservatet på Nibe 2017, og der er lagt op til et overflødighedshorn af stolte folk-rock traditioner og eminent sangskrivning.

Jacob Dinesen.

Alex Vargas
Hans karriere tog for alvor raketfart I 2016, og Alex Vargas har siden da ikke set sig tilbage. Han er blevet en darling blandt publikum, og den store stemme har smeltet hjerter i hobetal landet rundt. 
Vargas-koncerten i Nibe er én af ganske få danske sommerkoncerter, for den internationale scene hiver voldsomt i den danske stjerne.

Alex Vargas.

Michael Falch & Dét Band
Multikunstneren Michael Falch har siden 1990 været en af de mest produktive herrer i dansk kulturliv.
21 album med et hav af hits, samt hitlisteplaceringer de færreste tør drømme om, er blandt Falchs meritter. Han mestrer evig fornyelse, og han vil uden tvivl give en mindeværdig koncert på Nibe Festival anno 2018.

Michael Falch.

ItaloBrothers
Den tyske hitmaskine ItaloBrothers er et evigt hit blandt Nibe Festivals publikum. Duoen fra Nordhorn byder på ørehængere som ”Stamp on the ground”, ”My life is a party” og ”Summer Air”, der går lige i hjertet på deres ekstatiske publikum. I 2018 vender den tyske festmaskine tilbage til et brag af en koncert på Nibe Festival.

Hush
Dorthe Gerlach og Michael Hartmann har siden 1997 huseret under navnet Hush, og det har resulteret i fire album, et utal af hits og et hav af koncerter. Der er tale om en af de stærkeste duoer på den danske musikscene, med Gerlachs fløjlsbløde stemme samt Hartmanns sprøde guitar, og Hush er til stadighed et højaktuelt livenavn, som formår at imponere gang på gang.

Hush – alias Dorthe Gerlach og Michael Hartmann.

Bryan Adams Tribute
Et af landets stærkeste tribute-bands forvandler til sommer Skalskoven til en hitfest til ære for vores allesammens Bryan Adams. Sidste år præsenterede Nibe den ægte vare, men når Bryan Adams Tribute går på scenen, kommer man simpelthen ikke tættere på. Det eminent spillende orkester byder på spilleglæde, scenetække og overskud i deres fænomenale liveshows, og således også til Nibe Festival 2018.

–     –     –

Dagens offentliggørelse for Nibe Festival 2018 føjes til et musikprogram, der allerede tæller navne som The Script, Thomas Helmig, Mew, Aqua, Benal, The Powls, DJ Aligator, Citybois, Wafande, Faustix og Martin Jensen.