Med godt 300 fremmødte til rejsegildet på det kommende klub- og formidlingshus, som bygges efter model af Vikingetidens langhus, betegner Vikingebyens formand Elin Møller dette indslag som en absolut succes.

Tilsvarende var der godt besøg gennem hele weeekenden, som talte samlet ca. 700 besøgende.

Hoved-indslaget ved lørdagens Vikingemarked var netop rejsegildet på det kommende klub- og formidlingshus, og her bød Elin Møller velkommen. Vikingeformanden understregede, at huset i sin færdige form vil bidrage til en meget bedre formidling i form af arbejdende værksteder, men også moderne digital formidling er på tegnebrættet, så fremtidens besøgende i Vikingebyen kan bruge sin smartphone til at møde vikingetidens befolkning og genstande. Christian Maul fra firmaet Bunker 43 fortalte om projektet.

Vikingesmed Peter Jensen var på plads og viste håndværk.

Aalborg Kommunes rådmand for Sundhed og Kultur Mads Duedahl (V) gæstede også Vikingemarkedet, og i en tale roste han Vikingebyens engagement og resultater.

– Projektet med klub- og formidlingshus og den kommende elektroniske formidling giver et løft til formidlingen, og projektet gør et spændende stykke Danmarkshistorie tilgængeligt for alle, sagde Mads Duedahl, idet han samtidig spåede, at endnu flere interesserede vil aflægge Vikingebyen et besøg.

– Weekendens Vikingemarked giver en fantastisk stemning og et godt indblik i fortidens aktiviteter, men det kommende projekt er både spændende og fremadskuende for både børn og voksne, og så vil det virke dagligt.

– Og så er det rigtig smart af inddrage den telefon, som de fleste alligevel har med i lommen, sagde rådmanden.

Et rigtigt Vikingehus er også en nyskabelse, og samlet er Vikingebyen en vigtig brik i arbejdet med Aalborg Fjordland, hvor der senest er skabt en helt ny hjemmeside, nye cykelruter, formidlingstavler m.v. Alt sammen er det noget, som også sammen med Sebbersunds Kulturbrugs giver mange og nye fællesskaber, sluttede Mads Duedahl. 

Der var trængsel omkring på Vikingemarkedet – og stor interesse for aktiviteter og bespisning.