Eleverne på Skørbæk-Ejdrup Friskole deltager i Skolevalg.

Den 15. januar indstillede Lars Løkke Rasmussen til Hendes Majestæt Dronningen, at der ville blive udskrevet SKOLEVALG til afholdelse den 2. februar 2017.

Lige som i 2015 har Skørbæk-Ejdrup Friskole valgt, at 8. og 9. klasse deltager.

- Det er en fantastisk mulighed for vore elever til på egen hånd at forholde sig til store og små politiske problemstillinger. Skolevalget tager afsæt i politiske mærkesager og ikke i de enkelte partiers politik. På den måde, har eleverne i løbet af de seneste 3 uger haft mulighed for at finde deres egne politiske ståsteder uden skæven til deres forældre ditto, siger samfundsfagslærer Line Borup Ravnholt.

Debatterne har været mange de seneste 3 uger, hvor mærkesager som Kødfrie dage i institutionerne over afskaffelsen af topskatten til at gøre aktiv dødshjælp lovligt har været diskuteret både blandt eleverne på friskolen og i busserne på vejen hjem – men også på sitet for skolevalg 2017 og den tilhørende Facebook-side har eleverne debatteret flittigt.

Kristine og Alberte fra 9. klasse har været meget optaget af valgkampen: – Det har givet et godt indblik i hvad politik er. I stedet for blot at se på de »store« partier, har vi gennem arbejdet med de enkelte mærkesager fået diskuteret mange forskellige holdninger. Samtidigt har vi på sitet for skolevalg kunnet prøve vore holdninger af og kommentere indlæg. Det har været godt.  

Tirsdag kulminerede optakten til selve skolevalget, da Skørbæk-Ejdrup Friskole åbnede dørene til en debat med repræsentanter for 8 politiske ungdomsorganisationer. Her var også elever med fra Blære Friskole. Debatten forløb i en rigtig god tone, hvor både ungdomspolitikkerne og eleverne fik prøvet deres politiske argumenter af.

– Det var en stor oplevelse for eleverne at opleve andre unge mennesker, som så helhjertet brænder for deres holdninger. For mig har det ligeledes været en spændende proces at følge, hvordan eleverne har udviklet deres evne og lyst til at diskutere store som små politiske emner. Nu glæder vi os til selve valgdagen på torsdag, tilføjer Line Borup Ravnholt

Torsdag afholdes skolevalg 2017 over hele landet. Valgresultatet offentliggøres i løbet af torsdagen. Det politiske engagement slutter ikke her. Til april drager eleverne drager på studietur til København. Her er et af de faste programpunkter et besøg i Folketinget på Christiansborg.