Der var masser af sol og blæst på Nibe Stadion til den første gang træning for Mini-Banden for tre uger siden, hvor ca 50 børn med forældre/bedsteforældre var mødt op. Med så stor et fremmøde, var Nibe Boldklubs formand, Knud Tobiasen og Mini-Bandens trænerne  derfor spændte på, om der ville komme lige så mange til de efterfølgende træninger.  Men efter tredje trænings-onsdag kan formanden med glæde konstatere, at det er pil op ad, med flere og flere fremmødte børn.

Knud Tobiasen tror på, at der på sigt kommer bedre spillere ud af, at de starter i en tidlig alder med at lege og have det sjovt på græstæppet og håber selvfølgeligt, at børnene bliver så vilde med at være på klubbens baner, at de vil spille ”rigtig” fodbold når de bliver gamle nok, og føler sig klar til det. Han lægger endvidere vægt på, at klubben også har et socialt ansvar og at der skal være plads til alle.

Formanden fortæller, at projektet med Mini-Banden også har haft andres bevågenhed. DGI har været så interesseret, at de har haft et kamerahold oppe i klubben og videooptaget Mini-Bandens træning. Optagelser som de vil bruge til at promovere fodbold for de helt små i andre klubber.

Afslutningsvis fortæller Knud Tobiasen, at der til at træne børnene er lavet aftaler med Sanne Krogh, Jane Dyrehauge, Mikkel Dyrehauge, Dan Heinig, Christian Skau Jensen samt Janni Larsen.

En del af trænerteamet: Christian Skau Jensen med Emil, Sanne Krogh og Dan Heinig.

Trænerteamet fortæller, at de havde glædet sig helt vildt til den første træningsdag. De havde også været spændte og nervøse, men synes det havde været en rigtig god første dag. Det overraskede dem dog ikke at der kom så mange, for til den rigtige standerhejsning for de større børn, kom der også 8-10 stykker fra Mini-Banden. Da interessen var så stor, måtte man hurtigt sættes en interimistisk bane op, så de små også kunne komme til at røre sig lidt. 

De fortæller endvidere at forberedelserne havde  stået på i en måneds tid, hvor der havde  været en del møder, opsætning af baner og ikke mindst et møde med en DGI-konsulent fra Sjælland, som havde plancher og undervisningsmateriale med, så de nye trænere kunne komme godt fra start. Han fortalte endvidere at Nibe Boldklub er foregangsklub i Jylland, så DGI vil følge klubben nøje for at indhente erfaringer. Konsulenten sagde endvidere, at det var vigtig at styrke motorikken i en tidlig alder, så børnene vil være godt rustet til at komme videre på næste hold.

Dan, som også træner U7 piger, siger at det på et tidspunkt kan overvejes, at dele gruppen lidt op aldersvis, da der er stor forskel på, hvad en på 3½ år og en 4½ år kan rent motorisk, men det bliver nok først efter sommerferien. Dan tror også det store fremmøde til træningerne skyldes, at gymnastikken for denne aldersgruppe er stoppet for denne sæson. Desuden har mange af børnene ældre søskende som spiller i klubben i forvejen og at de virker som rollemodeller.

Allerede nu overvejer trænerne om en time er for lang tid. Mange af børnene kommer direkte fra institution, og kan være lidt trætte, så måske er tre kvarter mere passende.

Trænerne fortæller, at der ikke bliver fodboldkampe for Mini-Banden. Der ligger også en opgave i at få fortalt forældrene, at det ikke er en ny Messi man leder efter. At det er sjov, ballade og motorik som er vigtigt og at have det sjovt sammen med forældrene.

Der bliver ikke lagt skjul på, at man selvfølgelig gerne vil have flere børn til at spille i klubben, men at det vigtigste er, at børnene tidligt lærer at være i en gruppe, få fællesskabsfølelsen og få tryghed.

Christian fortæller, at med så mange nye voksne på banen, er der også potentiel mulighed for, at nogle en dag måske bliver trænere eller der kunne være en ny formand i blandt dem.

Kristina og Klaus Danskgaard, som er forældre til Noa på 3 år, synes det er et super godt initiativ Nibe Boldklub har taget og det er et godt tidspunkt det starter op på, nu hvor gymnastiksæsonen er indstillet.

Kristina og Klaus havde ikke troet, at børn under 5-6 år kunne klare at spille fodbold, men er positivt overrasket over, at der fokuseres på leg, bevægelse og spil med bold.

Kristina påpeger, at det er vigtigt der fokuseres på bevægelse og at børnene kommer ud at røre sig, da børn ikke skal være ret gamle førend de kan komme til at sidde stille foran TV’et og PC’en

Kristina og Klaus Danskgaard – sammen med Noa.

Noa har glædet sig i 5 uger til at skulle til fodbold. Når Noa og hans far ser fodbold i TV, er det Chelsea og Andreas Christensen som er favoritter.

Noa synes det sjoveste er at sparke til bolden og glæder sig til næste onsdag.

Kristina og Klaus synes det er dejligt, at der er otte frivillige til at arbejde og lege med børnene og det fortæller dem noget om, at det er en velfungerende boldklub.

Kaj Erik Larsen med barnebarnet Alexander.