Nibes kendte og traditionsrige Sildeløb afvikles onsdag aften for 15. gang. Der er igen i år fire ruter, som sikrer en mulighed for alle, som gerne vil give sig frit løb: Halvmaraton, 10,3 km, 5 km og Trilleturen / Børne OL.

Motionsløb er fortsat en af de motionsformer, som mange dyrker med sig selv eller i grupper eller foreninger.

Det var i sin tid baggrunden for, at Lions Club Guldgåsen i Nibe startede Sildeløbet, og det er fortsat den altovervejende baggrund, idet man ved at stille op også har et mål med sin træning. 

Støtter gode formål
Ud over at aktivere flere hundrede løbere, er Sildeløbet også med til at indsamle penge, som indgår i de donationer og initiativer med baggrund i velgørende formål, som Lions Club Guldgåsen løbende tager og udbreder lokalt,

Certificeret løb
Sildeløbet er i 2016 blevet certificeret. Det sker kun for de bedste løb i Danmark, og certificeringen er løbernes  garanti for et velorganiseret løb og en god løbsoplevelse. Certificeringen betyder at Sildeløbet lever op til en række forskellige certificeringskriterier, som Dansk Atletik Forbund og DGI har opstillet for løb i Danmark. Det er kriterier som sikrer, at der til løbet er et højt niveau af kvalitet, service og sikkerhed.

Ved afslutning af forhånds- tilmeldingen mandag var der således tilmeldt i alt 485 løbere fordelt på de fire ruter – med hhv. 55 løbere på halvmaraton 21,1 km, 96 løbere på 10,3 km, 266 løbere på 5 km og 68 løbere på Trilleturen / Børne OL, der er 2,2 km.

Det samlede deltagerantal sidste år var på 624, og der er fortsat mulighed for at tilmelde sig på selve løbsdagen.

Løbsruterne skydes i gang af Nibe Boldklubs formand Knud Tobiasen efter følgende plan: Halvmaraton ruten skydes i gang kl. 18.00, 10,3 km ruten kl. 18.30 og 5 km ruten kl. 18.45. Tidligst af alle skydes Trilleturen / Børne OL i gang kl. 17.30.

En del gader, vejkryds m.v. vil under afvikling af løbet være spærret, men samtidig under kontrol af løbets officials og Politihjemmeværnet.

Der er oplysning herom i sidste uges udgave af Nibe Avis.