Sidste år i januar hjemførte kajakroeren Lærke Petersen Nibe Roklubs første Danmarksmesterskab. Det skete ved et indendørs stævne i Rødovre, hvor der blev dystet i kajak-ergometer; altså en »ro-maskine«, hvor alle deltagerne roer mod hinanden.

Nu gælder det så lørdag 2019-udgaven af stævnet, hvor en guldmedalje på 500 meter distancen og en sølvmedalje på 200 meter distancen skal forsvares.Som sidste år har Lærke selskab af sine to søskende Silke og Søren.

I år stiller Lærke op i den yngste seniorklasse, mens Silke og Søren fortsat stiller op i juniorklasserne (hhv. U16 og U18).

Også Nibe Roklubs kajakchef Jacob Norris skal forsvare en medalje, idet han de to seneste år har hjemtaget en bronze- medalje i Master klassen +45 på 200 meter sprint distancen.

DM-stævnet er første trin på en kommende rosæson, hvor alle tre juniorroere fra sidste år er rykket en klasse op – som nævnt de to yngste til U16 og U18, mens Lærke stiller op i U23 senior klasserne.

Alle tre kajakroere træner vinteren igennem såvel i træningslokalerne samt på vandet når der er lejlighed til det.

Træningen foregår dels i Nibe Roklub, på vandet i Halkær Å, på Lindholm Å og ved Silkeborg.

Alle tre søskende har udsigt til optagelse i kajakforbundets landsholdsklasser, når disse udtages senere på foråret; naturligvis afhængig af træningsindsats og resultater.