I anledning af kvartfinalerne i pokalturneringen Santander Cup i december måned blev samarbejdsklubber til de fire kvartfinalister tilbudt at deltage i GOALCHA Streethandball. Det takkede Nibe Håndboldklubs U12 drenge ja til, og var så heldige at få to hold med i turneringen. Turneringen blev spillet på Mors, før kvartfinalen Mors/Thy mod Aalborg Håndbold. De to bedste hold i turneringen der gik videre til finalestævnet i Jyske Bank Boxen i Herning, som foregik den forløbne weekend.
Både Nibe 1 og Nibe 2 kvalificerede sig til finalestævnet.

Finalestævnet blev så spillet i lørdags i Jyske Bank Boxen, i samarbjede med Santander Cup Final 4. Det indledende finalespil var alle mod alle. Der var i alt 8 hold i puljen, så der skulle spilles 7 kampe.
– Alle hold, som vi skulle spille mod spiller til dagligt i AA, som er de bedste rækker i Danmark. V ligger selv nummer 1 i A (næstbedste række), forklarer træner for Nibe, Andreas Sondrup: – Street håndbold er lidt anderledes end normal håndbold: Man spiller på ét mål, det er 3 mod 3, og så gælder finurlige skud for 2 mål. Det vil sige mål efter piruetter, bag om ryggen eller vip til en medspiller, tæller to mål.

I turneringen handler det ikke om at vinde flest kampe, det handler blot om at score flest mål i alt, og så er der ingen dommer i spillet, det er spillerne selv, som skal dømme, så fairplay er rigtig vigtigt i streethåndbold.

Begge hold fra Nibe Håndboldklub gik gennem finalespillet næsten ubesejret, og scorede utroligt mange mål, især 2 point mål var Nibe rigtig gode til.
Nibe 1 sluttede med ialt 137 mål, Nibe 2 sluttede med 146 mål, og Gødvad 1 sluttede med 139 mål.

Derfor endte Nibe 1 på en meget flot 3. plads, og Nibe 2 og Gødvad 1 skulle spille den afgørende finale, foran en fyldt Jyske Bank Boxen. Planen var, at kampen skulle spilles mellem de to Final4 semifinaler, men grundet forlænget spilletid i Århus mod Skanderborg, blev Nibes streethåndbold finaler udsat til efter Aalborg Håndbold-kampen.

Den store finale skulle spilles, og modstanderen var Gødvad 1. Gødvad var også den klub som U12 drenge mødte i finalen ved Rør-Cup mellem jul og nytår, hvor Nibe gik fra banen med guld.

Tilbage til Boxen - finalen er i gang, stadig mange mennesker i Boxen til at overvære den korte kamp. Nibe 2 var bagud stort set hele kampen, men laver mange 2-points scoringer til sidst, og et par kanon redninger i målet, danner rammen til slutresultatet på 23-18 og så blev der jublet!

Street håndbold minder meget om strandhåndbold i regelsættet, så nu er U12 drenge fra Nibe HK klar til strandsæsonen går i gang, hvor det nordjyske mesterskab skal forsvares, slutter Andreas Sondrup.

BONUS INFO: Boxen blev varmet op til nordjysk guldfest allerede lørdag, og det fulgte Aalborg Håndbold op på, da de vandt pokalfinalen mod Skanderborg 27-28!