Fodboldturneringerne er ligesom det meste af Danmark sat på pause pga. coronavirus.

Der er pt. ingen, som ved, hvornår fodboldspillerne i de lokale klubber kan komme på græs igen, og få lov at spille fodbold sammen. Derfor er DBU Jylland godt i gang med at planlægge ud fra forskellige scenarier om, hvordan der bedst kan spilles fodbold på breddeniveau, når vi kommer på den anden side af covid-19 situationen.

Tiden er afgørende for modellen
Ole Frandsen, turneringschef hos DBU Jylland:
– Vi arbejder naturligvis hele tiden efter myndighedernes anbefalinger, og først når der bliver sagt OK fra deres side, sætter vi i gang. Derfor har vi udarbejdet forskellige arbejdsplaner, alt efter hvornår vi får lov at gå i gang igen.

Det skal understreges, at planerne kun er arbejdsskitser, som hele tiden kan justeres, når sund-hedssituationen ser anderledes ud end nu, siger Ole Frandsen.
Allerede nu er det dog sikkert, at JM-kampe for ungdom udgår i juni 2020, ligesom også playoff-kampe for herresenior fra jyllandsserien og ned til og med serie 4 udgår.

Kort fortalt ser skitsen for de forskellige planer for 11-mandsturneringerne således ud:

Plan A – Turneringen genoptages i perioden 13. april til 19. april 
Turneringen gennemføres som planlagt på trods af, at den så allerede er bagud med op mod 3 runder i de seniorrækker, der spiller 14 kampe, og 4-5 runder i de ungdomsrækker, der også spiller 14 kampe. Øvrige rækker er bagud med 1-2 runder.

I dette scenarie vil DBU Jylland genplacere de udsatte runder på bestemte datoer, idet der i dette tilfælde skal tages hensyn til mulighederne for at skaffe dommere til alle kampe. Kampene bli-ver dermed »låst« fast, og kan kun ændres efter aftale klubberne imellem. Der vil desuden være mulighed for at annullere kampe, der er programsat i »udsættelsesperioden« – ingen får point eller bøde.
JM-kampe og playoffkampe udgår, og der kan spilles frem til den 28. juni.

Situation fra en kamp mellem Nibe Boldklubs bedste kvindehold i serie 1, der mødte Hornum.

Plan B – Turneringen genoptages i perioden 20. april til 17. maj
Turneringen ændres således, at rækker med 8 hold, som er programsat med 14 kampe i stedet kun spiller 7 kampe, dvs. kun kampene i anden turneringsrunde. 

Rækker med 6 hold, som er programsat med 10 kampe spiller kun 5 kampe, dvs. kun kampene i anden turneringsrunde. Rækker med ombrydning; Serie 5, Serie 6 og Serie 2 Kvinder spiller kun 5 kampe i 6-holdspuljer.
JM-kampe (ungdom) og playoffkampe (herresenior) udgår, og der kan spilles frem til den 28. juni.

Plan C – Turneringen kan ikke genoptages senest d. 17. maj
Turneringen annulleres. Hvis covid-19 situationen ophæves i perioden mellem d. 17. maj og 28 juni vil en mulighed være at lave en alternativ turneringsform, som eventuelt kombineres med pokalturnering. Dette afhænger af, hvor tidligt i perioden en eventuel ophævelse finder sted. 

Fælles for de tre scenarier er, at kampprogrammerne først udsendes i det øjeblik, sundheds-myndighederne åbner op for, at de mange fodboldspillere igen må betræde græsbanerne for at spille fodbold. 

Således må fodboldspillerne i de lokale klubber væbne sig med tålmodighed i en uvis tid - en tid, hvor de under normale omstændigheder skulle starte turneringerne i de kommende uger afhængig af klubbernes serie-niveau.