Nibe HK var i weekenden vært for den årlige DHF’s Håndboldskole, da Nibe Idræts- og Kulturcenter lagde gulv til mange timers håndboldsjov.

Det er efterhånden en tradition, at byens håndboldbørn samlet til håndboldskole i den sidste weekend i skolernes sommerferie. I år var hele 82 børn tilmeldt i alderen 9-13 år, og der var flere med fra andre klubber. Det var dog ikke til at se under selve skolen, da alle snakkede og spillede rigtig godt sammen, og alle følte sig velkommen. Nibe viste sig fra den bedste side. 

På skolens første dag, lørdag, kom 3 ligaspillere fra Aalborg Håndbold, og holdte et træningspas for børnene. Her fik alle mulighed for autografer og en lille hyggesnak om det professionelle håndboldliv. De tre spillere var Magnus Saugstrup, Simon Gade og Sebastian Henneberg. 

Det var et stort hit hos håndboldskolens deltagere, da ligaspillerne fra Aalborg dukkede op.

Håndboldskolens frivillige trænerstab bestod af seniorspillere fra klubben: Mads Krogh, Frederik Dahl, Anders Droob, Andreas Brunsgaard, Mia Olesen, Sebastian Mortensen, Søren Agerboe, Christian Hedegaard, Kristine Hedegaard, Anne-Sofie Jensen, Maria Agerboe, Sofie Klitgaard og Andreas Sondrup.

Alle trænerne er fuldt ud tilfredse med skolens forløb, og det var dejligt at se børnenes udvikling på kun 3 dage. Det tegner godt for Håndbold i Nibe. 

Håndboldskolen var selvfølgelig underlagt nogle forskellige retningslinjer, som følge af COVID-19, heldigvis var alle børnene klar på det, og har allerede vænnet sig til tanken om vaske/spritte hænder, med mere ofte. 

Traditionen tro var der også overnatning på håndboldskolen, fra søndag til mandag. Dette med stor succes. Det er altid en kæmpe oplevelse at sove på halgulvet.

Håndboldmæssigt blev alle deltagere også udfordret. Der blev trænet alle spillets facetter, og med rigtig mange timers håndbold, var der både ømme kroppe, og bedre håndboldspillere. Alle deltagere var også med i Nibe HK rekorder, som for 3. år var en del af programmet på håndboldskolen. Her skal alle dyste individuelt i 6 forskellige discipliner herunder; Styrkekast, Længdespring, Ram overligger, Skudfart, Agilitybane og Sprint. Her kommer både de fysiske og tekniske færdigheder i spil.

Til slut kom Sydbank forbi med gaver til alle deltagere, og Nibe Brandvæsen kom forbi og satte gang i vandkampen.

Alle dage havde Sonja Svendsen og hendes fantastiske ”mutter-team” lavet rigtig lækkert mad. Alt fra frugt, kiks, sandwich, tarteletter og burgere og meget mere, blev serveret. 

En stor tak til vores sponsorer, samt alle de frivillige, der gav en hjælpende hånd, så Nibe Håndboldklub endnu en gang kunne afholde en fantastisk håndboldskole, lyder det fra klubbens formand Andreas Sondrup.

Nibe Håndboldklub vil også næste år invitere til håndboldskole, hvor træner teamet vil stå for endnu en sjov weekend i håndboldens tegn.