Casper Pedersen stiller søndag op for at forsvare sidste års danske mesterskab i havkajak

Da Nibe Roklub sidste år var arrangør af DM Ocean Race for havkajak, vandt klubbens egen Casper Pedersen guld og dermed det danske mesterskab.-

Søndag stiller han igen op til årets udgave af DM-løbet, der denne gang forgår i Nordsjælland, nærmere betegnet i farvandet mellem Helsingør og Gilleleje, hvor Kajakklubben Krogen er vært for DM Ocean Race for surfski og havkajak.

Casper vandt så sent som forrige weekend forløberen for DM, nemlig Thurø Rundt, og her slog han en af de stærkeste rivaler til DM titlen med 10 minutter. I DM løbet søndag stiller så også en tidligere DM-vinder op, og det bliver et meget stærkt felt, der skal dyste om metallerne.

Nibe Roklubs kajakchef Jacob Norris stiller traditionelt også op ved DM-løbene, men han er forhindret i år, og stiller i stedet op lørdag i Vendelboløbet, der afholdes i Aalborg. Her skal han ligesom Casper Pedersen dyste mod den islandske havkajak roer Fylkir Sævarsson, og også dér bliver der kamp til stregen, vurderer Jacob Norris, der i respekt for Casper Pedersens udfordringer ved DM søndag har udlånt sin specialbyggede hav-racer til Casper, i et forsøg på endnu en gang at hjemføre en DM-titel til Nibe.

Ud over DM i havkajak for herrer dyster også kvinderne i samme disciplin, og der afholdes endvidere DM for begge klasser i surfski, der er en variant af havkajakken.