Under ét minut adskilte de tre første placeringer ved søndagens DM Ocean Race.

Der var lagt op til et stort slag ved kysten mellem Gilleleje og Helsingør i Nordsjælland, da DM Ocean Race for havkajak søndag blev afholdt.

Vejret var én faktor, som denne søndag for alvor viste sig dels ganske hård, men også meget omskifteligt med skybrud, hård blæst og meget skiftende bølger. En anden faktor var de roere, som var tilmeldt løbet, herunder den tidligere mester Anders Kromann og sidste års mester, Nibe Roklubs Casper Pedersen, foruden den stærke islænding Fylkir Sævarsson, der repræsenterer Kajakklubben Limfjorden i Lindholm.

Sidstnævnte, der lørdag vandt Vendelboløbet med Nibe Roklubs Jacob Norris på andenpladsen, stillede ikke op på søndagens DM-rute. Det gjorde til gengæld Mads Petersen fra Københavns Kajakklub, og han skulle i sidste ende vise sig at blive dagens vinder, med Anders Kromann på andenpladsen og Casper Pedersen på tredjepladsen.

Efter dagens anstrengende race over 22 kilometer udtalte flere af roerne sig om ruten og vejrliget, og fra Anders Kromann lød det bla.:

– Det blev mit livs hurtigste havkajakløb, og på dagen nok til at vinde sølv. Med under ét minut mellem guld og bronze, så jeg ærgrer mig ikke over at være få sekunder fra guldet, men glæder mig mere over at være få sekunder foran bronzepladsen.

Fra Emma Broberg, der vandt damernes klasse for surfski (variant af havkajak):

– Der var totalt kaos derude: To gange skybrud, reflekser, hele tiden variation i bølgernes frekvens, højde og retning.

Med tredjepladsen fra DM-løbet og sidste uges sejr i løbet Thurø Rundt, genvinder Casper Pedersen ligesom sidste år Dansprint Ocean Cup, som han for første gang vandt sidste år ved et løb i Nibe.