FODBOLD: DBU Pokalturneringen/semifinale U15 Piger

Vildbjerg/Ikast – Nibe B  1-2 (1-1)

Målscorere: Johanne Toft og Caroline Lykke

Man siger at modgang gør stærk. Om det er den hårde start i Liga 1A der har fået U15 pigerne fra Nibe i omdrejninger i de to sidste kampe skal være usagt, men det er i hvert fald lige så meget deres evne til at rykke sammen i bussen når spidser til og viljen til at yde lige lidt ekstra når det gælder, konstaterer pigernes træner Michael Frendrup.

På en regnfuld tirsdag aften på Vildbjerg Stadion og med en 2 timers køretur i kroppen skulle Nibe prøve at gøre det umulige – at spille sig i DBU Jylland Pokalfinalen. Oplægget var klart, samme takter som AaB kampen for nylig, dog med lidt ændringer i opstillingen pga. skadesafbud. Men køreturen var nok ikke helt ude af kroppen for Nibe kom hurtigt bagud da man ikke fik clearet en returbold på kanten af feltet og en Vildbjerg knaldede bolden op under overliggeren på et flot langskud. Det vækkede pigerne, for kort efter gav et flot kombineret Nibeangreb bonus da anfører Johanne Toft blev spillet fri af Caroline Lykke på kanten af feltet – tog et træk til højre og sparkede bolden op i krydset på sin næste berøring. Et meget flot mål! Herefter blev det en lidt rodet affære fra begge hold hvor der ikke blev spillet så flot fodbold men mere en fysisk kamp på midtbanen og det koster kræfter.

I pausen blev der rykket rundt på et par pladser for at få mere boldbesiddelse og fremdrift i spilet og det hjalp. Nibe begyndte at spille uden om Vildbjergs pres og kom frem til et par gode muligheder. Forløsningen kom 10 minutter før tid da Laura Ullits fandt Johanne Toft i dybden der sendte et fladt indlæg ind i fødderne på Caroline Lykke, der sikkert scorede med en flad »Jon Dahl« inderside (de unge skal nok google den talemåde, red.).

Naturligt nok pressede Vildbjerg på men Nibepigerne stod sammen og kæmpede bravt og da dommeren fløjtede af kunne sejrsbrølet høres helt i Nibe. Nibe Boldklub er nu for første gang repræsenteret i en DBU Pokalfinale og datoen for finalen er ikke fastlagt endnu.

– Kæmpe ros til pigerne for at være så omstillingsparate, specielt når der blev rodet så meget i værktøjskassen som der blev under aftenens kamp da en del spillere blev afprøvet på flere pladser, men nu er vi i finalen og det er kæmpe stort for en ikke-licensklub, ja det burde næsten ikke være muligt. Men Nibe U15P ville det anderledes, udtaler trænerteamet Bjarne Vestergaard, Michael Frendrup og Rakel Seiker.