Jan Louberg mindes med 1 minut stilhed inden kampstart

2022 var et vildt år for Nibe Boldklubs herre senior. Selve fodboldåret sluttede på smukkeste vis med oprykning for både 2. og 1.holdet til henholdsvis serie 4 og serie 1. 

Sulten for succes, ærgerrighed og sammenhold var nogle af nøgleordene for året, hvor spillere og trænerteamet afsluttede året med en på-gensyns-fest.

Men blot en måned senere måtte Allan »Bette« Nicolajsen videregive den tunge besked til truppen, at træner Jan Louberg var afgået ved døden. Bette tilbød spillerne at mødes i klubhuset til snak og mindes Jan. Med kort varsel dukkede der flere end 15 spillere op. 

Jan har i sit virke for Nibe Boldklub været en stor ildsjæl, som ville gå gennem, ja, ild og vand for især spillerne. Senior afdelingen ville ikke være det sted det var i dag uden ham. Langt de fleste seniorer har Jan trænet fra de var 12 år til de blev seniorer, hvor han afsluttede sin rolle og gav dem videre til det nuværende trænerteam og Nicolai Nielsen. Han er grunden til, at spillerne og trænerteamet i dag kan tillade sig at drømme om jyllandsserie indenfor få år, hvilket også var hans drøm for disse spillere. Dette er alle ham evig taknemmelig for. 

Hans betydning for spillerne skinner i den grad igennem, da spillerne på eget initiativ til premieren har fået lavet en t-shirt de vil spille i med et billede af en flyvende Jan med teksten: »Tak for alt Jan« Ligeledes vil der være ét  minut stilhed inden kampstart fredag kl. 18.29. Vi håber alle vil komme tidligt på stadion og sende ham en tanke og respekt, siger Allan Nicolajsen.

Ikke den bedste pre-season rent sportsligt
Afbud til både kamp og træning har fyldt meget siden seniorerne startede sæsonen midt januar, hvor der oftest kun har været mellem 8-12 seniorer til træning. Det har dog, på den positive front, gjort at man ofte har trænet med Tore Rubak og hans U19 spillere, hvilket vil gøre det nemmere for dem at rykke op som seniorer i den nære fremtid. 

Om det er efterveer fra corona eller mæthed ovenpå et vildt 2022 vides ikke, men spillerne er enige om at det nok skal vende i den nærmeste fremtid, hvor de vil vende til-bage til samme styrke de besad sidste år.

I selve testkampene har denne rotation også vist sig i resultaterne, som byder på to sejre og tre nederlag. Sidste test mod Aabybro den 18. marts, som i efteråret rykkede op i jyllandsserien, er et eksempel på dette. 4 afbud fra normale startere for serie 1 var fraværende men selvom man manglede disse spillere, var man stadig bedst set over 90 minutter, hvilket viser at der er kvalitet i bredden.

Der venter dermed et yderst spændende forår og vi i trænerteamet samt spillerne håber den store opbakning vil fortsætte, siger cheftræneren.

Ny 2.holdstræner
Nicolai Nielsens store arbejde i 2022 resulterede i oprykning til serie 4 for andetholdet. Nicolai havde dog på forhånd valgt at stoppe og sætte sin energi i både U13 og det nye seniorudvalg. Dermed skulle klubben på jagt efter en ny ildsjæl og her er der fundet en yderst kompetent og behagelig personlighed i form af Jari Nielsen. Han virker uden tvivl til at være den rette erstatning til at bygge videre efterårets succes og passer samtidig godt sammen med den retning det øvrige trænerteam vil bevæge sig i retningen af.
Jari har allerede spillerne på plads og det forventes da også at holdet kommer til at lege med i den sjove ende af tabellen, slutter Allan Nicolajsen.

Træner team’et for første- og andetholdet – fra venstre: Allan Nicolajsen (S1), Jari Nielsen (S4) og Bjarke Skau (S1).