FODBOLD – SERIE 1

St. Restrup IF – Nibe B: 0-1 (0-0)

Mål 0-1: Frederik Krag Malle

Kampens spiller (Nibe): Laurits Anker Rasmussen

Da det ikke lykkedes at flytte kampen til Nibes kunstbane, var det en yderst bekymret Allan Carol Nicolajsen, som tog til Frejlev fredag morgen og gik en tur på banen. Vandpytter og et yderst ujævnt underlag ledte tanker tilbage til 2. runde i foråret 2022, hvor man fik en øretæve på 5-1 til Hornum, fordi man lod sig påvirke af banens stand eller mangel på samme.

Vandet var dog sunket en del til lørdag, men det var nærmest stadig umuligt for de to, normalt velspillende mandskaber at spille fodbold, lyder vurderingen fra Nibe-træneren. Taktikken var klar og tydelig, spil mere direkte, være aggressive i genpres og duellerne samt vinde 2.bolde, lød beskeden til Nibes spillere.

Lørdag eftermiddag tog St. Restrup IF så imod Nibe Boldklub på hjemmebanen i Frejlev. Kampen var som nævnt henvist til klubbens vinterbane, da Aalborg Kommune endnu ikke havde givet grønt lys til at spille på klubbens normale kampbane, grundet det meget våde marts-vejr og de relativt lave temperaturer.

Kampen startede meget lige i et opgør, som bar præg af en jævn og kold sidevind. Begge hold stod meget godt til hinanden, hvor udgangspunktet i en stærkt defensiv organisation slog igennem, i kampens indledning. Efter 15 minutters spil appellerede St. Restrup IF’s anfører Malthe Kristensen for straffespark, da han og en Nibe-spiller faldt om kuld i Nibes målfelt, men dommerens fløjte forblev tavs. Mod halvlegens slutning kom samme Malthe Kristensen i fokus igen, da han for en forseelse modtog et gult kort, og måtte ud i 10 minutter. 0-0 var kampens resultat ved pausen.

St. Restrup IF startede anden halvleg i undertal, og det betød at Nibe-holdet kunne tage et højere udgangspunkt. Efter 50 minutters spil faldt »belønningen« til Nibe-holdet, da Nibes Frederik Krag Malle stod det rigtige sted, mellem venner og fjender, og kunne prikke bolden det sidste stykke over målstregen til 0-1.
Efter scoringen trak Nibe-holdet sig længere tilbage på banen, men gav ikke alverden væk til St. Restrup IF. Efter små 60 minutters spil måtte Nibes Mathias Svendsen ud i 10 minutter, efter kampens dommer havde vist ham det gule kort for en forseelse. I den næste periode pressede St. Restrup IF yderligere på for en udlignende scoring, og efter 65 minutter var de ganske tæt på, da et forsøg blev afværget på målstregen. Resten af halvlegen var det forsat to hold, der stod godt over for hinanden, og gav ikke de store chancer væk til modparten. St. Restrup IF havde en del hjørne- og frispark, som kunne være blevet til noget, men vinden spillede bolden et puds, og gjorde det svært at sætte den præcise lange aflevering ind. Omvendt var Nibe-holdet hele tiden beredte på en kontramulighed, og kunne med den taktik forsvare sin føring hjem, og sådan gik det også, da Nibe-holdet jublende kunne løfte armene, da dommerens sidste fløjte lød efter 90 minutters spil plus det løse.