Kristoffer Garne, der er ny sognepræst i Haverslev og Aarestrup sogne, deler også sin tid med Veggerby og Øster Hornum sogne, hvor han er præst på kvart tid.

Kristoffer Garne tiltrådte søndag officielt som ny præst ved Veggerby Kirke.

Det skete ved en festgudstjeneste. Fremover vil han være den overvejende lokale præst i sognet, som deles med sognepræst Ingeborg Sebbelin i det samlede provsti for Øster Hornum og Veggerby.

Kristoffer Garne blev 25. juni indsat som ny sognepræst i Haverslev og Aarestrup sogne, hvor han har afløst Svend Schultz-Hansen, og han deler nu som nævnt dette job med 25% af tiden i Veggerby og Øster Hornum. Senere på sommeren indsættes Kristoffer Garne også i Øster Hornum Kirke.

Den nye sognepræst er 26 år  og født i Silkeborg. Han er opvokset i Gjern, nordøst for Silkeborg, hvor han har været en del af en kristen familietradition og selv tidligere aktiv inden for Indre Missions Ungdom og KFUM spejderne.

Kristoffer Garne har gået på Klejtrup Musikefterskole og senere Silkeborg Gymnasium, hvorefter han efter et højskoleophold, i 2010 startede på Købehnavns Universitets teologistudium. Her har han sideløbende med studiet været aktiv i Teologisk Forenings bestyrelse og Studenterkredsen.

– Kort efter min embedseksamen i januar i år søgte jeg embedet ved Haverslev og Aarestrup kirker, og jeg er utrolig glad for nu at være blevet himmerlænding og såvel jeg selv som min hustru Helga føler os rigtig godt modtaget.

Parret blev i maj forældre til deres førstefødte Margrethe Elisabeth, og Helga stiler efter et job som gymnasielærer i kemi og dansk.

Kristoffer Garne har familiemæssige aner til tidligere lærer ved Nibe Skole Ove Garne, som mange stadig husker. Ove Garne døde for få år siden.