Der var engang et band i Vokslev

Der var engang et musikband ved navn Moonstep, som i slutningen 1970erne øvede på karlekammeret hos gårdejer Peter Nyborg og fru Herdis i den gamle Pinstrupgård i Vokslev. Gården, der nu ejes af Jens Jul Andersen, ligger skråt bag det nuværende Vokseværket, som dengang hed Vokslev Skole og senere blev til den nu lukkede Vokslev Friskole.

Bandet øver nu i Romdrup ved Klarup, men fire af de daværende medlemmer spiller forsat sammen - nu i Westcoast Band, som lørdag  besøger Vokseværket for lige som at slutte ringen, hvor det hele startede. Som en ekstra krølle på historien fortæller Carsten Bach Nielsen, som nu lægger hus til øvelokalet i Romdrup, at han som dreng gik i søndagsskole i Vokseværkets nuværende formand, Niels Munks, hjem i Tårup! Bandet håber, at koncerten samtidig bliver indledningen på en længere turné med deres show: One Of These Nights – Historien om The Eagles. De fire gutter er nu suppleret med en femte, og de har alle gennem tiden været meget påvirkede af den amerikanske supergruppe: The Eagles. Ikke mindst arbejdet med det vokale har gennem årene optaget gruppens medlemmer, hvor alle synger enten lead, harmony eller backing.

Historien om The Eagles
Bandet leverer ved koncerten Historien om The Eagles ved at fortælle historier og anekdoter om The Eagles og ved at spille de mest kendte klassikere fra mestrene selv, suppleret med en række af Westcoast Bands egne kompositioner. Det hele suppleres med et lysbilledshow på bagscenen. De fleste kender numrene: Hotel California og Take It Easy, men der er mange andre både kendte og mindre kendte numre på repertoiret, og de krydres alle med historier om, hvordan musikken blev til, og hvordan musikerne havde det med hinanden, forlaget, produceren, pressen og naturligvis - kvinderne. 

At gå i krig med musikken fra et band som The Eagles kræver både mod og hårdt arbejde. Perfektion var og er fortsat The Eagles’ eget motto, og Westcoast Band havde da også øvet i flere år, inden konceptet endelig var på plads, men nu er det der, og bandet håber, publikum vil tage godt imod det!

Comeback koncert i Vokseværket
Da ideen pludselig dukkede op om at vende tilbage til Vokslev for at spille en gratis åbningskoncert efter coronanedlukningerne, skete det nogenlunde samtidig med, at Vokseværket havde afholdt deres første koncert på stedet. Bandet tænkte, at dette dog var det mest oplagte sted at spille sin comeback koncert og kontaktede derfor straks bestyrelsen, der heldigvis var helt med på ideen, fortæller Carsten Bach Nielsen til Nibe Avis. Westcoast Band spiller derfor denne aften ganske gratis som en støtte til Vokseværket og deres etablering som et af lokalsamfundets nye spillesteder med levende musik. Samtidig håber bandet, at tiltaget vil blive taget godt imod, og at de denne aften vil få lejlighed til at møde rigtig mange gamle venner fra lokalsamfundet! Alle er velkommen, men tilmelding  er dog nødvendig på Vokseværkets FB eller på 2362 7535.

Læs hele artiklen i Nibe Avis' trykte udgave: https://www.e-pages.dk/nibeavis/740734711/4