Deltagerne hyggede sig trods det våde udendørs vejr.

50 sommerklædte glade Sønderholm-Frejlev seniorer mødte op i strålende solskin for at deltage seniorklubbens Sommerudflugt til Frilandsmuseet til Hjerl Hede.
Formand JørnRavnkilde bød alle velkommen, og selskabet kom afsted i god orden.

Kort efter afgang måtte busse give op af tekniske årsager og der blev rekvireret en ny bus. Ventetiden blev fordrevet med morgensang fra de omdelte sangbøger.
Alle næsten følte at afbrydelsen var et indlagt indslag i dagens tur, fortæller Knud Simonsen.
Så gik det sydover, stadig i tørvejr, derefter blev kaffe og rundstykker nydt i bussen samt en lille en til halsen, så stemningen var helt i top og der blev sunget et par sange mere.
Deltagerne ankom til Hjerl Hede planmæssigt, mødte guiden og efter velkomst blev alle fordelt på to hold.
– Da var det at det begyndte at regne, og de næste syv kvarter som den udendørs guidede tur skulle vare, blev i regnvejr, og det lagde lidt en dæmper på den meget interessante fortælling. Vi sluttede begge hold i kirken. Der kunne alle være inde på en gang, og efter en levende beretning om kirken, sluttede vi af med i kor at synge »Dejlig er jorden«, og det blev en usædvanlig god oplevelse, beretter Knud Simonsen.
Derefter gik alle til Restaurant Skyttegården for at serveret dagens ret, og efterfølgende en rundtur på egen hånd. Det gik langsomt med at komme afsted, for regn og torden stod stadigvæk lige over os, men
det stilnede lidt af og de fleste fik set det meste af Frilandsmuseet, fik smagsprøver og købt lidt ind.

Lidt før tiden startede vi på eftermiddagskaffen og kæmpe store stykker kringle, så alle – lidt våde – nød kaffen og blev mætte endnu engang. Turen hjem blev uden problemer, og der blev igen sunget en del, så sangbogen blev flittigt brugt, og der kunne serveres en mere af Jomfru Marias sengehalm.