Aalborg Kommune søger interesserede i Farstrups byggegrunde.

Ina Kromann Secher: Gennem snart to år har vi forsøgt dialog med Aalborg Kommune om køb af en grund på Højageren. Nu håber vi der viser sig flere interesserede til at indlede byggeri, så området kan blive udstykket.

Området med Højageren er centralt placeret i Farstrup.

Hans Henrik Henriksen: - Vi fornemmer god interesse for byggegrundene, og vi vil derfor gerne bakke op om at prøve at få udstykningen lavet. Vi har desværre ikke et egentligt budget til opgaven, men hvis det kan gennemføres uden at sætte penge til, så gør vi det.

Ina og Torben Kromann Secher er sammen med deres børn faldet godt til i nærheden af Farstrup, hvor de har boet i fem år. Men de ønsker at blive i området og Højageren i Farstrup vil være ideel til deres kommende nybyggeri.

Efter den unge familie har boet i nærheden af Waar gennem nu ca. fem år, har de de seneste ca. to år søgt efter et sted at bygge nyt og bosætte sig, så børn og familie kan få et blivende sted at bo.

– Området Højageren vil med en kommende udstykning være ideelt for os. Her er der kort afstand til landsbyens mange faciliteter, og meget naturligt ser vi på de forhold, som vore børn kan trives og vokse op under, siger Ina Kromann Secher, der siden hun fik kendskab til den kommende udstykning, jævnligt har forespurgt hos Aalborg Kommune: » – hvordan går det, og hvornår bliver der grunde til salg?«

– Det er unægtelig en svær proces, og vi håber da, at der nu sker et gennembrud i sagen, inden vi som andre før os måske finder andre løsninger. Vi vil fortsat gerne holde fast i muligheden med Højageren, men omskiftelige forhold omkring udbud, salgsprocedurer og ikke mindst prisen har gjort situationen uklar, siger hun.

– Vor situation er vist helt normal – med en helt almindelig families behov, og det håber vi, Aalborg Kommune vil kunne imødekomme.

–    –    –

Som det fremgår af Aalborg Kommunes nye princip, skal alle seks planlagte byggegrunde sælges, inden der kan byggemodnes.

Opens external link in new windowLæs hele Nibe Avis' tema om Farstrup: HER