Der var søndag ikke tvivl om, at valget af Arne Melgaard som Årets Nibenit 2015 var fortjent.

I tilknytning til julearrangementet søndag blev Arne Melgaard udnævnt til Årets Nibenit. Her flankeres han af – fra venstre: Julemanden, Trine Fage Krogh og Bjarne Svendsen fra Sildemarkedsbestyrelsen, den afgående Nibenit Knud Tobiasen og Julemandens assistent.

– Selv om Sildemarkedet i Nibe for tiden ligger i dvale med hensyn til det årlige arrangement, forhindrer det ikke bestyrelsen bag markedet i at udnævne Årets Nibenit som det har været tilfældet siden 1983.

Medlem af Sildemarkedsbestyrelsen Bjarne Svendsen motiverede derfor valget af Arne Melgaard således:
– Årets Nibenit har gennem mere end 25 år udført et stort og frivilligt arbejde i mindst tre af Nibes foreninger: Det årlige Dyrskue med Nibe Håndværkerforening som arrangør nyder godt af hans store energi, og når der indbydes til store fester i f.eks. Lundbæk eller i Nibe Idræts- & KulturCenter, træder han til som en del af Lions Club, hvor han også en periode har været præsident.
En årrække drev Arne Melgaard el-installationsforretning i Nibe, og det har sammen med hans fortsatte arbejde i elbranchen gjort ham til en naturligt ansvarlig for elforsyningen til den årlige Nibe Festival.
Arne Melgaard modtog herefter lykønskninger fra publikum, fra Julemanden og hans makker, fra den afgående Nibenit og fra Sildemarkedsbestyrelsen.