Hvad skal der til, for at Barmer også i fremtiden er et godt sted at bo?

Flere aktiviteter for børn? Flere grønne pletter? – Fornyelse i forsamlingshuset? 

Det spørgsmål stiller Aalborg Kommunes Landdistriktsgruppe med projektet »Udvikling i din by«.

Projektet handler om, hvad byens borgere og kommunen i fælleskab kan gøre for at sikre en god udvikling i byen fremover. 

Udvikling i din by tilbydes hvert år til 2-4 forskellige landsbyer i Aalborg Kommune. I 2018 er det landsbyerne Barmer, Tostrup og Komdrup som har fået tilbuddet.

Starter med fællesspisning og borgermøde
Projektet starter i Barmer den 23. april, hvor hele byen er inviteret til fællesspisning og information om, hvordan man kan deltage i projektet.

Efter det store borgermøde følger en række lidt mindre møder, hvor alle interesserede kan være med til at udvikle ideerne. Projektet kommer til at strække sig frem til efteråret, og slutter med en udviklingsplan med de projekter, som byen ønsker at arbejde med, forklarer landdistriktskonsulent Jane Tange Mathiasen fra Aalborg Kommunes landdistriktsgruppe.

 

Vil gerne have børnefamilierne med!
Børn og borgermøder rimer ikke altid på hinanden, men sådan behøver det ikke være. I Barmer er 29 ud af 130 beboere nemlig børn, og vi vil rigtig gerne vide, hvad de drømmer om, og hvad de synes om at bo i byen. Derfor er hele familien inviteret til borgermødet, og der kommer til at være særlige aktiviteter for børn og unge, mens de voksne snakker, forklarer Jane Tange Mathiasen. 

Tidspunktet for borgermødet og menuen til fællesspisningen er også indrettet efter, at det skal være muligt for børnefamilierne at deltage.

Vi håber på den måde, at vi kan få mange børnefamilier til at deltage, siger hun.

Der følger hjælp også penge med
Aalborg Kommunes landdistriktsgruppe hjælper hele vejen gennem processen med at afvikle møder og sikre fremdrift i projekterne. Og når udviklingsplanen er færdig, står Sundheds- og Kulturudvalget klar med en mio. kr. til fordeling mellem projekter i de tre byer som deltager i år.