– Jeg var ikke i tvivl om, at jeg skulle deltage i Stafet for Livet i Nibe og løbe som fighter, fortæller Tulle Trikker. 

– Jeg er vokset op i Nibe og er glad og taknemmelig for, at byen kan kæmpe sammen for en fælles og værdig sag. En sag, hvor alle har fælles mål og alle midler kan bruges i arbejdet mod kræft. Da jeg samtidig er personlig ramt af kræft, har det jo selvsagt også en særlig betydning for mig.

Jeg plejer at sige, at jeg har arbejdet som frivillig på Nibe Festival i knap 30 år – det holder nok ikke helt mere! Jeg har i mange af disse år haft ansvaret for musikerområdet, som er en lille »by« godt gemt bag Skal Pavillonen. Her holder musikerne til før og efter deres koncerter rundt om på skovens scener. Det er vigtigt for mig, at være en del af dette sammenhold og det har været med til at holde mig i gang. Det er vigtigt at have et mål og se frem til.

Jeg ser også frem til at opleve den samhørighed, som jeg ved opstår, når vi mødes i nærvær og i fælles front: – Stafet for Livet – en oplevelse for livet, slutter Tulle og opfordrer med dette alle fightere til at samles til stafetten.

Aase Sørensen sidder i styregruppen for Stafet for Livet Nibe og har ansvaret for fighterne: – Jeg er selv fighter og det glæder mig at Stafet for Livet nu lander i Nibe, så vi kan få gjort opmærksom på kampen mod kræft. 

– Mange har spurgt mig hvad en fighter er, fortsætter Aase:

– Ja, hvis du på et tidspunkt i dit liv har hørt ordene »Du har kræft« - så ved du, hvad det vil sige at kæmpe, og så kan du deltage som Fighter. 

Du er Fighter hvis:

• Du lige har fået konstateret kræft

• Du er i behandling

• Du har kronisk kræft

• Eller hvis du tidligere har haft kræft.

Kræftens Bekæmpelse har opfundet Fighterrunden som en del af Stafet for Livet, fordi den giver håb

Alle stafetter indledes med en fighterrunde, hvor alle nuværende og tidligere kræftpatienter går den første runde på banen iført gule trøjer.

Ved at stå frem som Fighter er man med til at nedbryde tabuer om kræft. Derudover giver man håb til andre kræftpatienter og deres pårørende om, at kræft kan bekæmpes.

Som Fighter er man æresgæst ved stafetten og er altid velkommen på stafetten - også selvom man ikke har overskud til at deltage hele døgnet. 

Fighterrunden giver håb og styrke til din personlige kamp, og er med til at synliggøre det, du har overvundet, slutter Aase Sørensen.